Proves PCR a veïns del Masroig en el cribratge massiu que s'ha fet al centre de dia (ACN/Departament de Salut)

Una vetlla en un tanatori, origen d'un brot de Covid amb 35 positius al Masroig

S'ha fet un cribratge massiu en aquest municipi del Priorat per detectar asimptomàtics
ACN/Redacció
TEMA:
Coronavirus

Una vetlla en el tanatori de Móra d'Ebre ha originat un brot de Covid amb 35 positius al Masroig, al Priorat, segons ha informat l'alcalde, Ferran Masip. L'acte fúnebre hauria estat pels volts del pont de la Puríssima.

Arran del degoteig de casos, el Departament de Salut ha fet aquest dijous a la tarda un cribratge massiu adreçat a tots els residents de més de 16 anys.

 

 

L'objectiu és detectar positius asimptomàtics i evitar que s'escampi més el virus per aquest municipi d'uns 500 habitants on, abans d'aquest repunt, havien comptabilitzat menys de 20 contagis des de l'inici de la pandèmia, al març.

La previsió de Salut és que el cribratge es faci a 200 o 300 persones.

La majoria de casos detectats fins ara al Masroig tenen símptomes lleus o són asimptomàtics. "Esperem tenir la gent que sigui positiva a casa, poder doblegar la corba i estar tranquils de cara als dies de Nadal", ha explicat l'alcalde.

El precedent de Torredembarra

Un cas similar al del Masroig és el de Torredembarra, on una vetlla per un difunt, en aquest cas en un domicili particular, ha comportat un brot amb 35 positius, que en alguns casos acabaran la quarantena dilluns. A causa del brot s'han hagut de confinar dotze grups escolars de sis centres diferents.

 

         

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut