Cristina Casol, durant un ple del Parlament, darrere de del president del grup de Junts, Albert Batet (ACN/Nico Tomás)

Una vintena de diputats de Junts demanen al partit l'expulsió de Cristina Casol

Segons ha pogut saber TV3, si Casol és expulsada no renunciarà a l'acta i serà diputada no adscrita
Laura Catalan Actualitzat
TEMA:
Junts

La continuïtat de Cristina Casol com a diputada de Junts penja d'un fil. La denúncia que va interposar al Parlament per presumpte assetjament per raó de gènere del seu grup parlamentari pesa com una llosa entre els diputats juntaires, la gran majoria dels quals estan molestos per l'acusació. És per això que una vintena han enviat una carta al secretari general del partit, Jordi Turull, i al president i la portaveu del grup parlamentari, Albert Batet i Mònica Sales, demanant que s'expulsi Casol del grup de Junts.

Segons ha pogut saber TV3, si finalment és expulsada del grup parlamentari, no renunciarà a la seva acta i passarà a ser diputada no adscrita.

Alguns dels companys d'escó de Casol, propera a Laura Borràs, consideren que la diputada hauria confós la discrepància política dins del partit amb comentaris o actituds que es consideren assetjament per raó de gènere.

L'informe encarregat pel Parlament a una empresa externa, i al qual ha tingut accés TV3, no considera provat que hi hagi hagut assetjament per raó de gènere, però sí que constata, segons diu textualment, un ambient de treball "on el masclisme més cultural està arrelat i que existeix una tensió al grup parlamentari i al partit". També fa referència a la divisió del grup en dos blocs, "amb proporcions i quotes de poder diferents... i amb pràctiques històriques de base fortament patriarcal".

L'informe s'ha tancat sense que se'n derivin mesures correctores i el cas ha quedat arxivat. A la direcció del partit, la polèmica generada la crema i, per això, vol prendre una decisió al més aviat possible.

 

 

ARXIVAT A:
Junts Parlament de Catalunya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut