Unes 100.000 persones es manifesten a Glasgow per un segon referèndum a Escòcia
Entre les banderes escoceses també hi havia estelades (Reuters/Russell Cheyne)
Glasgow

Unes 100.000 persones es manifesten a Glasgow per un segon referèndum a Escòcia

Queden vint dies justos per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i Escòcia s'està mobilitzant per convocar un segon referèndum d'independència

RedaccióActualitzat

Queden vint dies justos per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i Escòcia s'està mobilitzant per convocar un segon referèndum d'independència.

Aquest dissabte, més de 100.000 persones s'han manifestat pels carrers de Glasgow, la ciutat més poblada d'Escòcia, a favor del "dret a decidir".

L'organització sobiranista "All Under One Banner" ("Tots Sota Una Ensenya") ha mantingut la convocatòria malgrat el temporal de pluja i vent que afecta Escòcia i que ha provocat talls en la circulació de trens i carreteres.

 

 

 

Una manifestació monopolitzada pel "sí"

La manifestació ha estat monopolitzada pels favorables al "sí". Entre els manifestants predominaven les banderes d'Escòcia, però també hi havia banderes de la UE i alguna estelada. L'ambient ha estat pacífic i festiu.

 

Manifestació a Glasgow

 

Sturgeon va sol·licitar formalment el 19 de desembre la cessió de competències per convocar un nou referèndum d'independència després del "no" de la consulta del 2014.

El 18 de setembre del 2014 els residents a Escòcia van votar un 55% a favor u una 45% en contra la permanència al Regne Unit, però des de llavors l'SNP de Sturgeon ha aconseguit una rotunda victòria en les eleccions al Parlament de Londres i manté un govern estable i amb majoria absoluta a Edimburg.

 

 

En la consulta del 2014 el principal argument contra la independència va ser que Escòcia abandonaria la UE en cas de sortida del Regne Unit, fet que finalment passarà igualment després del Brexit aprovat en referèndum el 2016 malgrat la victòria del "no" en les circumscripcions escoceses.

El govern de Johnson, de moment, s'ha mostrat contrari a una nova consulta.

Anar al contingut