Llamps de matinada a Calonge
Llamps de matinada a Calonge (Joan Serratosa Ametller)

Uns 200 avisos a emergències per la pluja, que causa problemes en algunes carreteres

De matinada s'han vist molts llamps per les tempestes, que han avançat del sud cap al nord

RedaccióActualitzat

L'episodi de pluja associat a la dana provocada per una petita borrasca al Cantàbric ha deixat registres de precipitació importants en diversos punts del país i ha causat algunes incidències, com ara carreteres tallades per despreniments o risc d'inundacions, carrers inundats i talls de llum en algunes poblacions. Es manté activat en fase d'alerta el pla Inuncat. 

S'ha reobert la C-15 a la Pobla de Claramunt, que estava tallada en sentit sud, així com la sortida 46 de l'autopista C-32, a Castelldefels, i la C-15 a Sant Quintí de Mediona, però encara hi ha problemes en altres carreteres:

-Tallada la C-51 d'Albinyana a Rodonyà
-Tallada la BP-1103 entre el Bruc i Monistrol 
-Es dona pas alternatiu a la TP-2002 a Aiguamúrcia i a la C-462 a Navés
-Es dona pas alternatiu a la C-35 entre Gualba i Sant Celoni per la caiguda d'un arbre a la via

Pots consultar les incidències a les carreteres en directe en aquest enllaç.

Protecció Civil recorda que cal evitar les zones inundables, barrancs i rieres, i no travessar zones amb acumulació d'aigua. 

Pluja torrencial en alguns casos i nit de llamps

El telèfon d'emergències 112 ha rebut unes 200 trucades fins a les 9 del matí i les comarques des d'on n'hi ha hagut més han estat el Barcelonès (55), l'Anoia (17) i el Baix Camp (17). Els Bombers han atès 123 avisos des de les 10 de la nit de divendres, sobretot per danys en edificis, arbres caiguts i inundacions en pàrquings i plantes baixes. 

Segons el Servei Meteorològic, hi ha hagut pluges localment torrencials, amb registres de més de 40 litres per metre quadrat en tan sols mitja hora en llocs com Mont-roig del Camp o Sant Sadurní d'Anoia. Els principals registres acumulats són de més de 80 litres per metre quadrat en poblacions del Camp de Tarragona o el Garraf. 

A banda d'alguns carrers inundats, de matinada també s'han vist molts llamps. 

 

 

Divendres a la nit va entrar un front per les comarques de Ponent i el Camp de Tarragona que ha portat precipitacions intenses, que en alguns casos han arribat a ser torrencials. 

La pluja s'ha estès durant la matinada del sud cap al nord, avançant cap a la Catalunya Central i les comarques de Barcelona amb ruixats irregulars i localment intensos. En alguns indrets del Maresme ha caigut calamarsa

Divendres a la tarda s'han vist fins a quatre mànegues davant la costa de Sitges, amb un ruixat força intens:

Protecció Civil ha actualitzat el mapa de pluges previst per a aquest cap de setmana. Les precipitacions més intenses es mantindran fins avui al migdia:

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut