Iñaqui Urdangarín

Urdangarin demana l'absolució al Suprem al·legant que només era un "mediador"

Segons l'advocat del marit de la infanta Cristina no tenia coneixements en Dret Administratiu i era només un "amigable componedor" en el cas Nóos

RedaccióActualitzat

Iñaki Urdangarin ha presentat un recurs al Tribunal Suprem demanant que l'absolguin en el cas Nóos al·legant, entre altres raons, que ell només va actuar com a mediador i que no té coneixements de Dret Administratiu.

En el recurs, el marit de la Infanta Cristina es qualifica a si mateix com un "amigable componedor" per aconseguir, amb els seus contactes esportius i institucionals, que les Illes Balears celebressin fòrums sobre turisme i esport i patrocinessin un equip ciclista. Així ho ha explicat el seu advocat, Mario Pascual Vives:

"Amigable componedor és una figura jurídica, jo crec que ve fins i tot en el dret romà. És aquella persona quan hi ha un conflicte en una família, fins i tot en una empresa, doncs a aquesta persona se li demana que ajudi a buscar un acord, a evitar un plet o una confrontació. I això és el que va fer en un tema molt concret".

Pascual Vives ha defensat el paper d'Urdangarin com a mediador i ha insistit que no ha comès cap dels delictes pels quals ha estat condemnat per l'Audiència de Palma. També ho ha aprofitat per deixar entreveure qui té coneixements en Dret Administratiu:

"Molt poques persones tenen coneixements. Lògicament, els polítics, els assessors jurídics, el govern Balear, totes les institucions, Fundació i Esport, ... tots estan plens d'experts en matèria jurídica administrativa"

L'advocat espera que el TS admeti a tràmit el seu recurs i absolguin el seu client, de qui ha dit que està amb la seva família i que ara gaudirà d'unes vacances.

El tribunal també haurà de decidir sobre la petició de la fiscalia d'augementar-ne la pena a 14 anys. A Urdangarin, l'Audiència de Palma el va condemnar a 6 anys i 3 mesos de presó per 4 delictes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut