"Va ser horrible": Kate Winslet s'emociona recordant les crítiques pel seu pes a "Titanic"
- TEMA:
- Cinema
Des que "Titanic" va catapultar Kate Winslet al món del cinema el 1997, l'actriu no ha encaixat mai en l'estereotip de bellesa de Hollywood, criticada pel pes i les corbes. Uns cànons de bellesa que exigien estar extremament prima, fins a causar problemes alimentaris a moltes dones a les quals els era impossible arribar.
Una pressió que als anys noranta van patir moltes actrius, sobretot joves, com aquella Kate Winslet de 22 anys que no va poder gaudir del seu èxit artístic.
Winslet, que ha plantat cara a aquestes pressions al llarg de tota la seva carrera i ha reivindicat el cos natural de la dona amb fermesa, ara ha mostrat la seva part més vulnerable. En una entrevista del programa "60 minutes" de la CBS, l'actriu s'ha emocionat en recordar com van ser de dures les crítiques que va rebre per no estar "prou" prima:
"Va ser absolutament atroç. Quina mena de persona has de ser per fer alguna cosa així a una jove actriu que amb prou feines comença?".
Però també explica que en un moment donat es va enfrontar a aquestes crítiques i als crítics que les feien. "Sí, m'hi vaig enfrontar. Els vaig esbroncar. Els vaig dir que esperava que això els perseguís". L'actriu no va poder contenir les llàgrimes:
"Va ser un gran moment perquè no va ser només per a mi: va ser per a totes aquelles persones que van ser sotmeses a aquest nivell d'assetjament. Va ser horrible, va ser realment dolent."
No és la primera vegada que Winslet aixeca la veu davant aquesta tirania estètica amb humor.
A la pel·lícula "Contagi", del 2011, durant el rodatge feia broma de si se li veia el cul gros quan rodaven una escena en què apareixia embolicada en un plàstic en una fossa comuna.
També a la sèrie de Ricki Gervais "Extras", del 2005, on feia d'ella mateixa, Winslet es burlava de l'obsessió dels actors per guanyar un Oscar interpretant pel·lícules de la Segona Guerra Mundial i de l'Holocaust, tres anys abans que ella mateixa, el 2008, guanyés l'Oscar a la millor actriu per "El lector", d'aquesta mateixa temàtica.
El 2021, durant la promoció de la sèrie "Mare of Easttown", va exigir que no la retoquessin amb Photoshop. "Torneu-me a posar les arrugues", va dir:
"Sé quantes arrugues tinc al voltant dels ulls; si us plau, torneu-me-les a posar".
Sensibilitat social
Kate Winslet no calla a l'hora de remoure consciències, com quan va reclamar mesures contra el contingut nociu a les xarxes socials als joves i adolescents. Ho va fer quan va rebre el Bafta a millor actriu per la sèrie "I'm Ruth", on es denuncia el tema.
Altres accions de l'actriu demostren la seva sensibilitat social. L'actriu va donar 19.000 euros a la mare d'una nena britànica, que havia engegat una campanya de micromecenatge per demanar ajuda davant l'escalada del preu de la llum. Winslet va pagar les factures de l'electricitat a la família de la nena que vivia connectada a un respirador.
Winslet no és l'única actriu que s'ha rebel·lat contra la tirania dels estàndards de bellesa femenina de la indústria del cinema o la moda. Darrerament, també ho han fet Jaimie Lee Curtis, Emma Thompson i Nicola Coughlan, de la sèrie "Els Bridgertons".