Vacunació de nens i nenes de 5 a 11 anys: 45.000 infants demanen cita el primer dia

Els menors de 9 anys tenen ara la incidència més alta de casos de covid i se'n vol accelerar la immunització, que començarà dimecres
Actualitzat
TEMA:
Vacunes

En només sis hores s'ha arribat a gairebé 45.000 cites per posar la vacuna de la covid a infants d'entre 5 i 11 anys, segons ha informat el Departament de SAlut. 

Des d'aquest dilluns a les dues del migdia es pot demanar cita prèvia per a la vacunació dels nens i nenes d'aquest grup d'edat, que s'iniciarà a partir de dimecres, dia 15 de desembre.

Per accelerar-ne el procés, Salut ha decidit no esglaonar l'administració per franges d'edat, i per evitar cues en els punts de vacunació s'ha de demanar hora a través de la web Vacuna Covid Salut.

Les vacunes infantils es posaran als mateixos punts on es vacunen els adults i també s'habilitaran alguns centres d'atenció primària i algun hospital, segons ha explicat la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, en una roda de premsa en què s'ha explicat que si els infants acudeixen als punts de vacunació amb els pares no caldrà consentiment, però sí que farà falta si hi van amb un altre familiar.

Als punts de vacunació hi poden haver cues diferents per a adults i per als menors de 12 anys ja que la vacuna pediàtrica té una dosificació diferent.

La dosi per als nens i nenes és de 10 micrograms, un terç de la que es dona a les persones més grans de 12 anys. La pauta de vacunació requereix dues dosis, amb 8 setmanes de separació.

La vacunació entre els 5 i 11 anys començarà dimecres (Reuters/Mike Segar)

Si entre les vacunes el nen o nena fa els 12 anys, la primera vacuna serà amb la dosi pediàtrica i la segona, amb la dosi per a adults.

Si han passat la covid, en tindran prou amb una dosi, i si la tenen després de la primera punxada, caldrà posar la segona, vuit setmanes després.

Catorze dies després de rebre la segona dosi els infants tindran la màxima protecció. I, com els adults amb pauta completa, no hauran de fer quarantena en cas de ser un contacte estret amb una persona infectada.

Pel que fa el certificat covid a Catalunya, només s'ha de presentar als espais on és obligatori a partir dels 13 anys.

Tota la informació sobre la vacuna infantil es pot trobar al Canal Salut.
 

Les primeres vacunes pediàtriques

Aquest dilluns han arribat les primeres 234.000 dosis per començar a vacunar els 565.000 menors de 12 anys que hi ha a Catalunya, la franja d'edat on ha pujat més la incidència.

Ara mateix, en aquesta sisena onada, la franja d'edat que té més incidència de casos de covid és la dels menors de 9 anys.

En l'onada de l'estiu, la franja d'edat amb més casos era la dels adolescents i joves fins a 29 anys, però ara, com que estan vacunats, la incidència ha baixat de cop.

Hi ha hagut debat entre els professionals sobre la necessitat de vacunar-los. Els experts asseguren que la vacuna és segura i pot ajudar a reduir la síndrome inflamatòria postcovid, una de les conseqüències de la covid en les criatures.

La campanya de vacunació s'ha accelerat aquests últims dies. Ara, gairebé el 85% de la població de més de 12 anys ja té la pauta completa, i s'han administrat més d'un milió de terceres dosis, segons dades de Salut.

Ja han punxat amb aquest reforç el 74% dels més grans de 80 anys, gairebé el 60% de la franja de 70 anys i més del 23% dels que són a la seixantena. A mitjans del mes de gener es començarà a administrar a les persones de la franja de 50 anys.

ARXIVAT A:
Vacunes Menors Covid-19 Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut