La vaga indefinida deixarà la majoria de torres sense socorristes (Laura Almar)

Els socorristes de les platges de Barcelona ajornen la vaga deu dies

Reclamen que se'ls pagui amb puntualitat, tenir el material de protecció adequat i més formació, i ara donen un termini a l'Ajuntament perquè ho compleixi
Redacció Actualitzat
TEMA:
Drets laborals

S'ha suspès per 10 dies la vaga indefinida que havien convocat els socorristes de les platges de Barcelona. L'Ajuntament s'ha compromès a adjudicar el servei a una nova empresa i a garantir els sous.

Convocada per la CGT, l'aturada es feia per denunciar el pagament de les nòmines amb retard, la manca de material de protecció i també la manca de formació.

En una reunió entre representants del consistori, l'empresa i els treballadors s'ha desbloquejat el conflicte. L'ajuntament licitarà per via d'urgència el servei de socorrisme "en un màxim de 10 dies", segons ha explicat Anna Cirera, del sindicat CGT.

La nova empresa que se'n faci càrrec haurà d'incorporar les mesures que demanen els treballadors. A més, el consistori es compromet a assegurar-se que els socorristes cobraran la nòmina puntualment i a intensificar el diàleg amb el comitè d'empresa. Segons Cirera, "la vaga no queda desconvocada, sinó congelada."

Concentració de socorristes davant de l'Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume (CCMA)

Aquest dimarts a les 10 del matí, un grup de socorristes s'ha concentrat davant de l'Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume. 

Per visibilitzar la seva situació, han fet una performance en què feien un exercici de reanimació cardiorespiratòria, perquè, han dit, "la professió s'està morint i intentem mantenir-la"

És per això que demanen al govern municipal un "compromís ferm" amb les seves demandes. 

Els socorristes denuncien que la seva professió "s'està morint" (CCMA)

La temporada de bany de Barcelona va començar l'1 d'abril. Durant gairebé tot el mes de maig, fins al divendres 26, és temporada mitjana, en què l'horari dels socorristes és de 10.30 a 18.30. Habitualment, en aquesta franja horària hi treballen una trentena de socorristes.

Amb els serveis mínims del 30% que estaven previstos haurien treballat només una desena, que es calculava que es repartirien entre l'embarcació de socors, l'ambulància i les torres de vigilància, on treballen en parelles. 

Això vol dir que només es preveien socorristes en 2 de les 21 torres existents, situades, segons han explicat a TV3 els sindicats, a les platges del Bogatell i de la Barceloneta.

 

ARXIVAT A:
Drets laborals
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut