La selectivitat del 2025 es farà els dies 11, 12 i 13 de juny (ACN)

Vaga d'estudiants aquest divendres per reclamar els nous models d'examen de la selectivitat

El Sindicat d'Estudiants convoca aquest divendres una aturada per als alumnes de secundària, batxillerat i FP de tot l'Estat, amb manifestacions a les 12 del migdia en diverses ciutats
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

El Sindicat d'Estudiants crida aquest divendres a la vaga els alumnes de secundària, batxillerat i FP de tot l'Estat per exigir que es publiquin els models d'examen de la nova selectivitat, prevista per als dies 11, 12 i 13 de juny del 2025.

Tot i que el curs fa setmanes que ha començat, els estudiants i els professors encara no disposen dels models de les noves proves, i el seu neguit creix cada dia que passa. 

Per això, l'organització estudiantil demana mobilitzar-se a les 12.00 a les portes dels instituts o assistir a alguna de les manifestacions previstes a la mateixa hora. 

A Barcelona, a la plaça Sant Jaume; a Tarragona, a la plaça de la Font; i a Lleida, al Campus Cappont de la UdL.

 
Un nou model de selectivitat

Les proves d'accés a la universitat del juny que ve incorporen canvis, en el camí cap a fer-les totalment competencials l'any 2028. Els exàmens, de model únic, hauran d'incorporar un mínim del 20% de les preguntes no memorístiques, que s'hauran de respondre obligatòriament.

A més, caldrà ser molt curós amb la correcció lingüística, ja que errors en l'ortografia, la presentació i la coherència del discurs poden fer baixar la nota fins a dos punts.

El juny passat el Consell de Ministres va aprovar el decret reial per regular les PAU del 2025, en el qual eliminava l'opció que els estudiants puguin triar entre diversos models d'examen. Així, doncs, fixava un model únic per a cada matèria, que no permetrà descartar temari.

L'1 d'octubre la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) va detallar com seran les proves i va avançar que aviat publicaria els models definitius d'examen i els criteris de correcció.

Per la seva banda, el Departament de Recerca i Universitats va assenyalar aleshores que preveia fer-los arribar a tots els centres i publicar-los al Canal Universitats a finals d'octubre.


"Prou de jugar amb el nostre futur i la salut mental"

El Sindicat d'Estudiants, però, ha perdut la paciència i denuncia que si no es fan públics tots els canvis i les novetats, ni els alumnes ni els professors es poden preparar correctament per als exàmens del juny

Els convocants de la vaga reclamen que es publiquin "immediatament" els models de les proves i critiquen que s'està jugant amb la seva salut mental i el seu futur. 

A més, també condemnen l'actuació policial en una protesta que va tenir lloc el 4 d'octubre a Múrcia, precisament per demanar la publicació de tots els detalls de la selectivitat 2025.

 

ARXIVAT A:
Educació Selectivitat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut