Seu del deprtament de policia de Nova Orleans
Denuncien l'estat i les males condicions de treball en un edifici decadent del 1968 ( NOPD)

"Van col·locades": una plaga de rates es menja la marihuana d'una comissaria a Nova Orleans

"Floridura, paneroles i excrements de rata als escriptoris", la cap de la policia denuncia a l'Ajuntament les condicions d'insalubritat de l'edifici que ocupen

Judith Casaprima SaguésActualitzat

Les rates han infestat el magatzem de proves de la seu del departament de policia de Nova Orleans. Un edifici envellit i ple de mancances on treballen un miler d'agents que denuncien que ja no s'hi pot treballar. 

"Una plaga de rosegadors es passen el dia mastegant i menjant-se les proves, mentre l'edifici es veu colonitzat per la floridura i les paneroles". Així descrivia la situació la superintendenta de la policia Anne Kirkpatrick davant del consell municipal de la ciutat dilluns passat.

"Les rates que mengen la nostra marihuana van totes col·locades."

Amb aquesta frase la cap Kirkpatrick ha aconseguit no només que l'escoltessin a l'Ajuntament, sinó que ha fet fortuna a la ciutat i ha tingut ressò a les xarxes socials i a mitjans de fora del país.

La cap de la policia demana que els traslladin a un edifici en condicions i on no desapareguin proves i es posin en perill els casos criminals --com els de drogues-- en què treballen.


Un edifici envellit i ple de mancances

Kirkpatrick va ser contundent i no només va posar èmfasi en les plagues i brutícia que hi ha a la seu de la policia, sinó a la decadència de l'immoble que fa tremps que arrossega. L'objectiu és denunciar les males condicions de treball que comporta a agents i funcionaris, que fins i tot han trobat excrements de rates als seus escriptoris, assegura.

L'antic edifici de Justícia Penal, construït el 1968, i que fa anys que és la seu del departament de policia al centre de la ciutat, està en estat decrèpit. Kirkpatrick va destacar innombrables problemes de manteniment, com ara ascensors espatllats, canonades que no funcionen, com tampoc va el sistema d'aire condicionat que des de l'estiu passat espera una reparació de 6 milions de dòlars. 

"Els 910 agents que hi venen a treballar troben l'aire condicionat i els ascensors espatllats. Treballar en aquestes condicions és inacceptable."

Unes condicions que també considerava "desmoralitzadores" per als possibles nous agents que es vulguin incorporar al cos, o s'hi vulguin traslladar.

Nova Orleans ha patit una crisi de personal que va tocar fons l'agost passat quan el nombre d'agents estava per sota dels 900, per primera vegada des dels anys 40, segons la revista Police1. Ara, afegeixen, els delictes violents estan tendint a la baixa i el departament compta amb més personal civil. Així mateix, les sol·licituds per ser oficials han pujat i l'última promoció d'agents és la més gran des del 2019.

"La brutícia està fora de mida, és inacceptable", va dir també Kirkpatrick, afegint que no és culpa del personal de neteja del departament. 

"Es mereixen un premi per intentar netejar allò que no es pot netejar."

El departament de policia no ha donat més informació, fora de la denúncia de Kirkpatrick al consell municipal, ni si la destrucció de proves havia afectat algun cas policial. Tampoc s'han donat detalls de com i per on s'han colat els rosegadors i l'abast dels desperfectes a l'edifici.

Des de l'Ajuntament, només ha transcendit, segons els mitjans locals, que s'estan prenent mesures per traslladar el departament a un nou espai

La policia de Nova Orleans fa més de 5 anys que reclama una nova seu i aquesta és una prioritat per a la cap de policia des que va assumir el càrrec a l'octubre 

Samarretes amb la rata "col·locada" de Nova Orleans

Més ràpids que els responsables municipals han estat els que hi han vist un forat de mercat en la frase de la cap de policia Kirkpatrick. Ja s'estan fent samarretes amb la imatge d'una rata de dibuixos animats amb un con al cap que simula el comiat de Looney Tunes de "That's all folks!" (Això és tot, amics) per la frase "They're al hight!" (Van tots col·locats").

Altres esperen que el dimarts gras desfilin les figures de rates rosegant fulles de marihuana

Alguns mitjans de comunicació com NOLANews també n'han tret la punta còmica.

Fins i tot The Guardian iniciava la notícia amb humor: "Policies de Nova Orleans segueixen la pista d'una banda de narcotraficants descarats que van irrompre a la sala de proves de la seu de la policia i van robar tota la droga: una colla de rosegadors amb ganes de col·locar-se."

Poden anar les rates col·locades?

Els científics també han analitzat el cas. Cassie Moore, que investiga els efectes del cànnabis a les rates a la Facultat de Medicina de la Universitat Johns Hopkins, assegura que la marihuana causa en les rates reaccions molt similars a les que causen als humans, segons publica AXIOS.

Però s'ha d'aplicar calor al cànnabis per activar el THC, que és el principi actiu de la droga, per fer possible que les "rates es col·loquin", diu Matt Hill, professor de la Universitat de Calgary, que també estudia rates i cànnabis. "Si les rates mengen cànnabis cru, em sorprendria molt que realment s'estiguessin drogant." També veu difícil que una font de calor a la sala de proves escalfés prou la marihuana per arribar-hi. 

De tota manera, la imatge que les rates circulen "col·locades" pels despatxos de la policia de Nova Orleans, segurament ha complert l'objectiu de la superintendenta Anne KirkPatrick, que és aconseguir que els traslladin un nou edifici amb òptimes condicions de treball.

ARXIVAT A:
Precarietat laboralSalutEstats UnitsPolicialBiodiversitatMarihuanaCànnabis
Anar al contingut