Veïns de Lloret contra el turisme de borratxera: "Fa dos anys que no puc dormir a casa"

La plataforma "Un altre Lloret és possible" reuneix mig miler de veïns per protestar contra aquest model de turisme a la ciutat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Turisme

Mig miler de persones s'han manifestat aquest dissabte a la plaça de la Vila de Lloret de Mar per protestar contra el turisme de borratxera, que asseguren que empitjora any rere any. Els veïns demanen que es redefineixi l'oferta turística, i el perfil de visitant de la ciutat, per garantir la convivència entre locals i turistes.

Entre els manifestants hi ha la Maria, veïna del centre de Lloret: "Fa dos anys que no puc dormir a casa", denuncia. Des del balcó ha estat testimoni de les festes i aglomeracions que duren hores, i ha patit crits, baralles, balls, càntics i cops al mobiliari, que l'han despertada moltes vegades. Fins i tot l'encesa de bengales en un carrer ben estret. N'ha quedat farta. Assegura que l'Ajuntament, lluny d'ajudar-la "ha empitjorat les coses", i per això es declara "desesperada i exhausta de tant lluitar".

Una protesta organitzada per la plataforma veïnal Un altre Lloret és possible, que es va muntar el mes de juliol per fer palès el malestar creixent dels lloretencs i lloretenques amb aquest model de turisme. "Ens queixem de la brutícia, del soroll, l'incivisme i la manca de seguretat. Lloret s'està degenerant i cada estiu és pitjor", lamenta la portaveu, Gràcia Ferrer

Les reivindicacions dels veïns tenen el suport d'alguns hostalers com en Max Illa, que entona el mea culpa: "Nosaltres hem generat aquest turisme". Per això diu que fa anys que professionals del sector a Lloret intenten revertir una situació que no fa més que agreujar-se: "Molts empresaris hem invertit milions en un canvi de turisme. No volem que no vinguin, però que es comportin."

 

ARXIVAT A:
Turisme Oci nocturn
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut