Góndoles a les aigües venecianes
Abans de la pandèmia, Venècia rebia 30 milions de visitants a l'any (Pixabay)

Venècia vol cobrar fins a 10 euros als turistes que vagin d'excursió a la ciutat

El nou sistema de reserva prèvia per accedir a la ciutat entraria en vigor a l'estiu, com a prova pilot

Venècia planteja el cobrament d'una taxa d'uns 10 euros als turistes per entrar a la ciutat, en un intent de controlar l'afluència massiva que torna a tenir aquesta destinació.

La idea és que, a partir del juny, es posi en marxa un pla pilot d'aplicació de la tarifa i que, a partir del gener del 2023, sigui plenament operativa.

La mesura s'aplicarà als visitants que vagin d'excursió a la ciutat, sense fer-hi nit, perquè actualment ja es cobra una taxa per pernoctació. La taxa oscil·larà entre el 3 i els 10 euros, en funció de l'ocupació prevista aquell dia.

Les autoritats van aprovar la taxa turística el 2018 com a solució contra el turisme de masses. Abans de la pandèmia, Venècia rebia aproximadament 30 milions de visitants a l'any, atrets, entre altres, per l'arquitectura, l'art i els canals d'aquest municipi del nord d'Itàlia.

El coronavirus va capgirar l'escenari, però la millora de la situació ha fet que aquesta Pasqua s'hagi tornat a les xifres habituals de turistes.

L'alcalde, Luigi Brugnaro, ha piulat sobre aquesta recuperació del turisme, que ha admès que porta "aire fresc" al sector, però, al mateix temps, fa que "molts hagin entès que el sistema de reserva és el camí adequat" per gestionar de forma més equilibrada el fenomen.

Per a la gent que visqui a la regió del Vèneto es proposa que també hagin de fer una reserva, però no caldrà que paguin la taxa, i també hi haurà excepcions, com ara la necessitat d'assistir a un funeral o visitar un familiar.

 

ARXIVAT A:
TurismeItàlia
Anar al contingut