Imatge d'arxiu d'ampolles de Cacaolat
Imatge d'arxiu d'ampolles de Cacaolat

Vichy i Victory ultimen les millores de les seves ofertes per Cacaolat

El grup Vichy Catalán i el fons Victory Turnaround ultimen les millores de les seves ofertes en la licitació dels actius de Cacaolat, elevant la quantia inicial amb la intenció que Corporación Alimentaria Peñasanta (CAPSA) no s'imposi únicament pel preu.

Actualitzat
Fins ara ha estat CAPSA, la societat matriu de Leche Asturiana, la que ha posat més diners sobre la taula: 48 milions d'euros. Malgrat això, el marge no és gran, ja que si se sobrepassa molt aquesta quantia, la situació concursal en què es troba Cacaolat obligaria que aquests fons no fossin al futur industrial de l'empresa de batuts sinó a la seva matriu, Clesa, en el seu moment també declarada en concurs, a causa dels problemes financers de Nova Rumasa quan estava controlada per la família Ruiz Mateos.

Aquesta millora pretén que l'administració concursal tingui també en compte el projecte industrial que es proposa en cadascuna de les ofertes. Així, per exemple, Victory, aliada amb el grup de begudes Damm i l'embotelladora Cobega, assegura sumar 100 milions en inversions, que inclouen 25 milions per la unitat productiva, 7 milions per cobrir les hipoteques, fins a 8,5 milions per a la cartera de clients i la reconversió de l'antiga fàbrica de Damm a l'àrea metropolitana de Barcelona, per la qual cosa es defineix com l'oferta més potent des del punt de vista industrial. De la seva banda, Vichy Catalán ofereix 30,1 milions d'euros per la fàbrica, més 6,7 milions per cobrir les hipoteques i un projecte per construir una nova planta.

El conseller delegat de Vichy, Joan B. Renart, va assegurar en un comunicat, divendres passat, que "la plantilla de Cacaolat necessita estabilitat i seguretat després de tanta incertesa provocada pels diferents processos i adquisicions a què ha hagut de fer front l'empresa".

En els últims dies s'han intensificat els contactes entre els sindicats a Cacaolat, aquests dos grups industrials i la Generalitat perquè s'imposi una solució catalana a la crisi del fabricant de batuts.

L'objectiu és evitar situacions com quan la mateixa CAPSA va comprar, l'any 2000, la marca catalana de llet ATO, que va suposar a mig termini que la producció industrial a Catalunya quedés limitada a una planta a Vidreres (la Selva).

Els sindicats han confirmat reunions amb els oferents i preveuen explicar a la plantilla en els pròxims dies els detalls de les propostes industrials. La pròxima setmana les companyies implicades en el procés i els representants sindicals podran presentar al·legacions a l'informe concursal que ha seleccionat les tres millors ofertes. El calendari judicial marca que, durant la primera quinzena d'octubre, les empreses oferents disposaran de tres dies hàbils per presentar en un sobre tancat la seva oferta definitiva millorant o mantenint la quantia.

El jutjat mercantil número 6 de Barcelona ha seguit endavant amb el procés de venda dels actius industrials de Cacaolat i els administradors concursals calculen que a finals d'octubre l'empresa podria tenir nou propietari. Tot i això, el jutjat mercantil número 6 de Madrid ha decidit assumir el concurs de creditors del fabricant català de batuts. Precisament, la matriu de l'Asturiana ha estat l'única empresa que ha presentat una proposta en el procés obert a Madrid: 20,05 milions d'euros pel 95% de les accions de Cacaolat. El titular del jutjat mercantil número 6 de Barcelona, Javier Fernández, haurà de decidir ara si atén la petició del jutjat madrileny.
Anar al contingut