Villarejo adverteix que es defensarà: "Les clavegueres no generen merda, la netegen"
- TEMA:
- José Manuel Villarejo
El comissari jubilat José Manuel Villarejo ha sortit del centre penitenciari d'Estremera aquest dimecres a dos quarts de set del vespre. Fora de la presó, Villarejo ha reivindicat la seva feina a la Policia Nacional:
"Soc comissari de policia i he tingut l'honor de treballar pel meu país, i dic el mateix de sempre: les clavegueres no generen merda, la netegen"
En les primeres imatges fora del centre penitenciari, Villarejo portava un pegat a l'ull esquerre, una boina i una mascareta amb la bandera d'Espanya. Després de tres anys i quatre mesos empresonat, Villarejo ha atribuït la seva presó preventiva a una voluntat que "no parlés" i que ara ho pensa fer:
"Confio que a partir d'ara podré defensar-me. Que és la única raó per la que m'han tingut empresonat, perquè no parlés"
L'excomissari ha sortit de la presó arran d'una petició de la Fiscalia Anticorrupció i per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón. El ministeri públic ha demanat la posada en llibertat de Villarejo perquè no té el pròxim judici fins al desembre, sobre tres peces del cas Tàndem. En aquell moment, l'excomissari ja hauria complert més de quatre anys de presó preventiva, de manera que hauria d'haver quedat en llibertat sense possibilitat de mesures cautelars.
Risc de fuga i de reiteració delictiva
El jutge considera que encara hi ha risc de fuga de Villarejo, per la seva "àmplia xarxa de contactes, que li permetrien residir fora" del país i perquè, durant la causa, se li ha confiscat "documentació amb pluralitat d'identitats", passaports en blanc i "grans quantitats de diner en efectiu". Per aquest motiu, li ha imposat diverses mesures cautelars. L'excomissari haurà de comparèixer diàriament davant d'un jutjat, se li ha retirat el passaport, té prohibit sortir del territori espanyol i haurà de comunicar al jutjat qualsevol canvi de domicili o residència.
L'excomissari, però, ha insistit que no pensa fugir, sinó que l'únic que vol és defensar-se i declarar en la trentena de peces en què se l'investiga. De fet, aquest mateix dijous, Villarejo està citat a l'Audiència Nacional per dues peces i ha anunciat que explicarà "coses molt interessants".
A més, tant el jutge com el fiscal veuen un risc "actual i permanent" que Villarejo torni a delinquir. Creuen que l'excomissari "seguia controlant" des de la presó fa uns mesos "una ingent documentació" amb una "doble finalitat": lucrar-se i fer xantatge a particulars i institucions a través de la "difusió programada" per obtenir impunitat.
Denúncia de "maltractaments i tortures"
En declaracions als mitjans de comunicació, Villarejo ha indicat que ha rebut "molt maltractament i moltes tortures" en la seva estada a la presó i ha acusat el director del centre d'haver rebut "ordres polítiques" contra ell. Villarejo, però, ha remarcat que continua viu i que això és "una putada per als que van intentar" acabar amb ell.
Villarejo ha tornat a atribuir la seva estada a presó a l'antic cap del Centre Nacional d'Intel·ligència Félix Sanz Roldán. Irònicament, ha dit que aquests gairebé tres anys i mig han estat un temps "de meditació" en què ha pogut "pensar sobre el bé i el mal".
En sortir d'Estremera, ha afirmat que, després d'aquests mesos empresonat, continua confiant en la Justícia: "M'ho han robat tot, però no em poden robar que continuï creient en la justícia perquè aleshores la meva vida no hauria tingut sentit." A Villarejo també li han preguntat sobre el rei emèrit i s'ha limitat a dir que li sembla "injust" tot el que li està passant.
Villarejo va entrar en presó preventiva el novembre de 2017, com a principal encausat en el cas Tàndem.
- ARXIVAT A:
- José Manuel Villarejo Judicial