Villarejo hauria ofert fons reservats a detectius de Método 3 per informes de polítics catalans

Un àudio publicat pel digital El Món mostra com negocia amb un detectiu de l'agència quatre dies abans de l'escorcoll de la seu i la detenció de Francisco Marco, que n'era el director

RedaccióActualitzat

L'excomissari José Manuel Villarejo hauria ofert fins a 35.000 euros dels fons reservats per informes de Método 3 sobre polítics catalans. Un àudio publicat pel digital El Món mostra com negocia amb un detectiu de l'agència anomenat Antonio Tamarit.

En la conversa, de 34 minuts, Tamarit es vanta amb Villarejo que té accés a uns 20.000 informes, dels quals n'hi ha uns 300 que són "guapos", "de primer nivell", sobre els germans Puig, el finançament de CiU, afers del PSC i del PPC, i empresaris diversos, entre d'altres.

Villarejo li explica que ofereix diners a canvi d'aquests informes: "Seria un pagament de fons reservats", i això "no deixaria rastre", li diu a l'àudio. "Seria un tema que després no podria repercutir des del punt de vista penal", afegeix Villarejo. "Del que es tracta és que, a sobre que ajudes la justícia, això no acabi sent un maldecap per a tu", conclou.

Durant la conversa, l'excomissari també demana a Tamarit que convenci altres detectius de Método 3 que "col·laborin amb la poli", i diu: "Garanteix-los a tots que qui ho hauria filtrat tot seria en Paquito", en referència al director de l'agència, Francisco Marco.

Quan Tamarit li parla d'una quantitat de 200.000 euros, l'excomissari apunta que "és una bogeria", perquè el ministeri no en pagaria més de 20.000, 30.000 o 35.000 euros, i més tenint en compte que al final ho poden acabar trobant en un escorcoll de l'agència de detectius.

Segons El Món, l'àudio és del 14 de febrer del 2013. Quatre dies després hi va haver un escorcoll a la seu de Método 3 i van detenir Francisco Marco.


Marco: "Això és operació Catalunya"

Francisco Marco ha assegura, en declaracions a TV3 que havia rebut amenaces de la policia per entregar els informes de l'agència sobre polítics catalans i "com que m'hi nego troben la manera d'accedir-hi".

"Això és operació Catalunya, no té més. Són uns policies nacionals que estaven investigant determinats  polítics per les seves idees, purament, i que intentaven trobar corrupteles o el que fos d'ells."

Marco també afirma que les pressions sobre Método 3 es van mantenir fins al 2016, quan Jorge Fernández Díaz va deixar de ser ministre de l'Interior.

El famós dinar de La Camarga

Durant la conversa es van donant detalls de com i qui va encarregar la gravació de La Camarga. Recordem que el detectiu privat i exdirector de l'agència Método 3 Francisco Marco es va fer conegut arran d'aquest cas.

 

El juliol del 2010, Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP de Catalunya, i Victoria Álvarez, parella de Jordi Pujol Ferrusola, es reuneixen en un dinar en aquest restaurant de Barcelona. En les converses, Álvarez explica a Camacho com Pujol Ferrusola, suposadament, traslladava regularment bosses amb bitllets de 200 i 500 euros a Andorra.

L'any 2013 es filtra a la premsa que aquell dinar va estar enregistrat per una agència de detectius anomenada Método 3 i Camacho es querella contra l'agència. Però el cas es tanca mesos després arran d'un acord entre les parts sobre el qual Marco assegura que va rebre pressions.

El programa "FAQs" va entrevistar fa un mes Marco, que va ser el primer que va assenyalar l'excomissari Villarejo i la seva vinculació amb l'operació Catalunya:

 

 

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoCorrupcióProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut