"Viure al carrer mata": 450 plaques per recordar les persones sense llar mortes a Barcelona

La fundació Arrels ha fet una campanya per recordar i dignificar les persones sense sostre mortes des del 2016
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pobresa

65 persones sense sostre que han mort aquest any a Barcelona, 56 homes i 9 dones. Això és una mort cada dues setmanes.

Per recordar-les, la fundació Arrels ha fet un acte d'homenatge a la plaça de la Catedral, aquest dimecres, dipositant flors sobre 65 parells de sabates, mentre anaven dient els seus noms.

Les sabates representen tot el camí que han recorregut les víctimes pels carrers fins a la seva mort. Amb aquest acte, Arrels vol que aquestes persones no caiguin en l'oblit.

Aquest és l'acte:

 

Segons Arrels, de les 65 persones sense sostre mortes l'últim any, el 45% de les persones (29) vivien al carrer, i el 29% vivien en un recurs residencial per a persones sense llar amb una salut fràgil. Asseguren que, d'aquestes, el 32% han mort directament al ras
 

"Viure al carrer mata"

Arrels també ha fet una campanya de sensibilització per homenatjar les persones sense llar que han mort a la ciutat des del 2016: 450, segons la fundació. Nou centres educatius de secundària i 275 estudiants de Barcelona han omplert els carrers de la ciutat amb 450 plaques amb el nom d'aquestes persones.

Hi han participat uns 4.000 alumnes de nou centres de Barcelona (ACN/Maria Aladern)

"Estem convençuts que perquè la societat es comenci a moure amb fermesa contra el sensellarisme és important que tothom vegi clar que ningú ha de dormir al carrer, i especialment els joves, que són el futur", assegura el director d'Arrels, Ferran Busquets. Són persones, ha afegit, que "sovint moren soles i s'obliden".

Cada cartell ha estat enganxat a la zona freqüentada per la persona, i on va perdre la vida. Cada placa indica el nom de la persona que va morir, l'edat que tenia, i la inscripció "Viure al carrer mata".

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut