Més d'un centenar de veïns s'han concentrat davant l'edifici per evitar el desnonament

Aturen el desnonament a una dona a qui volen fer fora per fer-se un bany adaptat

La pressió veïnal ha evitat que fessin fora de casa a la Teresa, una dona de 66 anys amb mobilitat reduïda que fa 42 anys que viu al pis i no ha deixat mai de pagar

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Nou desnonament polèmic a Barcelona, aquest cop al barri del Poblenou, que ha estat ajornat per la pressió veïnal.

L'afectada és la Teresa del Val González, una dona de 66 anys amb mobilitat reduïda que en fa més de 40 que viu en un pis de renda antiga a la Rambla del Poblenou, al barri de Sant Martí. Des del 1979. No ha deixat mai de pagar, però li han rescindit el contracte "per incompliment", per haver adaptat el bany perquè fos accessible. 

Així ha celebrat l'aturada del desnonament, en una piulada a twitter, el Sindicat de l'Habitatge del Poblenou, que ha estat, des del principi, al costat de la Teresa.

 

El motiu argumentat per la propietat i acceptat per la justícia, que havia firmat l'ordre de desnonament, és que la Teresa havia fet obres al lavabo per adaptar-lo a l'obesitat mòrbida de pateix, sense, asseguren els propietaris, la seva autorització.

La Teresa assegura que va posar el plat de dutxa amb permís verbal de l'antiga propietària

La Teresa només va canviar la banyera per un plat de dutxa, però segons el contracte de lloguer, aquestes obres, fetes fa uns quatre anys, no estan permeses. Ella assegura que l'antiga propietària (que va morir fa un parell d'anys) tenia constància verbal de tots els canvis i els havia permès perquè eren per millorar l'habitatge, però els hereus, malgrat tot, van iniciar fa poc els tràmits per poder recuperar el pis argumentant que les obres no estaven autoritzades.

La Teresa assegura que només volen fer-la fora per apujar el lloguer del pis.

"Van entrar enganyant-me, dient-me que volien fer fotos de la façana des de la terrassa. Però el que van fer van ser fotos de la reforma. I des de llavors que em busquen les pessigolles. La resta paguen mil euros de lloguer, jo en pago 400, no hi arriba per molt poc. El que volen és fer-me fora i posar un lloguer alt."

Així és com ho ha explicat a TV3:


No és la primera ordre de desnonament que rep la Teresa.  La primera estava programada a finals d'abril, però es va ajornar fins a aquest dimarts. Quan la comitiva judicial ha arribat davant l'edifici, aquest migdia, ha parlat amb els afectats i ha decidit ajornar-la, per segona vegada.

La Teresa viu en aquest pis des del 1979 i mai ha deixat de pagar el lloguer

I és que al carrer hi havia més d'un centenar de veïns i veïnes, des de primera hora del matí, que han mostrat en tot moment el seu suport a la Teresa i han cridat consignes com "cap veïna fora del barri". També hi havia membres d'entitats com el Sindicat d'Habitatge del Poblenou o la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que s'han col·locat a la porta de l'immoble per impedir l'accés de la comitiva judicial.

El Sindicat d'Habitatge del Poblenou assegura que ha enviat el cas a les Nacions Unides, però encara no n'han rebut resposta. Confien que enviïn un requeriment demanant la suspensió del desnonament, com va passar amb l'Alejandro, un home viudo de 83 anys de Sant Andreu.

ARXIVAT A:
HabitatgePobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut