Vox celebra els resultats electorals a Andalusia (EFE)

La ultradreta de Vox entra per primer cop en un Parlament: "Hem arribat per quedar-nos"

Actualitzat
TEMA:
Andalusia

Eufòria a la seu electoral de Vox a Andalusia. Ni els millors pronòstics havien previst una irrupció com la que ha aconseguit aquesta formació d'extrema dreta, que entra directament al Parlament andalús amb 12 escons

Vox té la clau per capgirar el govern i acabar amb l'hegemonia política del PSOE a Andalusia.

 

Francisco Serrano, líder de Vox a Andalusia


Aquesta nit, l'alegria i els crits espanyolistes han ressonat des de primera hora. El candidat Francisco Serrano s'ha mostrat eufòric; ha assegurat que "aquesta nit havíem de fer història i l'hem fet gràcies a vosaltres":

"S'ha acabat el dia de la marmota a Andalusia. El vot útil hem estat nosaltres. Farem possible acabar amb el règim socialista a Andalusia després de 36 anys. I tot això gràcies a un partit de gent valenta que ha confiat en aquest projecte."

I ha avisat que arriben per quedar-se:

"Nosaltres hem arribat aquí per dir que existim. Som un partit regenerador i no el que expliquen que som. Hem arribat per quedar-nos i direm qui som. Si hi ha algú a qui felicitar és a Vox, Andalusia i Espanya."

Simpatitzants de Vox a la seu electoral (EFE)

 

Serrano ha acabat el seu discurs amb crits de "som d'extrema...", crits que la gent acabava amb "necessitat".


Multipliquen per 46 els resultats

El líder de Vox, Santiago Abascal

 

La formació ultradretana ha aconseguit 391.274 vots, 46 vegades més que els resultats obtinguts a Andalusia en les eleccions generals de fa dos anys, quan en van obtenir 8.341. Han obtingut representació a totes les províncies andaluses.

Els resultats d'aquesta força liderada per Santiago Abascal freguen l'11% i, a tall d'exemple, és la força més votada a la població d'El Egido, amb el 30%.

ARXIVAT A:
Andalusia Vox Extrema dreta Eleccions
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut