Una tècnic del SEM fa una prova PCR a un treballador migrant a Lleida (ACN / Oriol Bosch)

Vuit positius per coronavirus entre els temporers aïllats a l'alberg d'Alcarràs

Els contagiats els traslladaran a una casa de colònies per garantir l'aïllament; els que han donat negatiu aniran a l'Hotel Rambla de Lleida
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Vuit dels catorze temporers que es trobaven aïllats a l'alberg d'Alcarràs, al Segrià, han donat positiu de Covid-19, després que diumenge es coneguessin els resultats de les proves PCR que se'ls van fer.

L'Ajuntament va posar en disposició un alberg per confinar als temporers que van estar en contacte amb tres positius amb qui convivien. El consistori els ofereix el servei de menjar i allotjament.

Tot i no presentar símptomes, Salut ha decidit traslladar els vuit temporers positius a una casa de colònies per garantir un aïllament més estricte. Els altres sis confinats s'ubicaran a l'hotel Rambla de Lleida, en habitacions separades.

 

 

L'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, ha destacat que el protocol establert per Salut davant la detecció de possibles casos de coronavirus a la campanya de la fruita ha funcionat. Gràcies a l'aïllament d'aquests temporers s'ha aturat la cadena de transmissió.

Actualment, a Alcarràs hi ha uns 2.000 temporers a Alcarràs, però se n'esperen fins a 5.000 i, des de l'Ajuntament, s'ha iniciat una campanya informativa per recordar a tots els habitants que s'han de prendre mesures de seguretat.

 

Una cinquantena de temporers aïllats a Seròs

També al Segrià, al municipi de Seròs, una cinquantena més de temporers es troben aïllats des de la setmana passada per haver estat en contacte amb un altre temporer que va donar positiu. Tots treballen en una finca agrària del municipi.

La quarantena l'estan fent en un allotjament de la mateixa empresa. S'està a l'espera que Salut els efectuï les proves per tal de determinar si han pogut contreure el virus, tot i que no tenen símptomes.

 

 

L'alcalde del poble, Josep Antoni Romia, ha alertat que al municipi estan arribant cada cop més temporers que busquen feina i ha demanat ajuda per poder-hi respondre, perquè l'ajuntament no té els mitjans necessaris.

La realitat problemàtica que viuen els temporers a Lleida es repeteix cada any, però aquest cop s'ha incrementat a causa de la Covid-19.

ARXIVAT A:
Coronavirus Agricultura Precarietat laboral
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut