Vuit tones d'haixix en dues narcollanxes, el decomís més gran dels últims anys a Catalunya

L'entrada d'haixix per mar des del nord d'Àfrica directament a Catalunya torna a repuntar i s'incrementa la droga decomissada
Fàtima Llambrich/Xavier Oller Actualitzat
TEMA:
Narcotràfic

L'embarcació de Vigilància Duanera marxa carregada d'haixix del port de Palamós. Segons ha pogut saber TV3, lo patrullatge d'esta matinada els ha donat bons resultats. Estaven a alta mar quan han avistat dos narcollanxes davant la costa del Maresme. Han començat una persecució. I alhora han donat l'avís als Mossos per tenir suport per terra. 

Amb l'embarcació auxiliar, més àgil, han pogut redirigir una de les narcollanxes fins a una platja, a la costa de Mataró. Los ocupants s'han escapat. En paral·lel, els de l'altra narcollanxa anaven tirant l'haixix al mar per agafar més velocitat i escapar-se. Han pogut anar-se'n, però sense gran part de la droga.

Seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra actuava des de terra i Vigilància Duanera recollia fardells per mar


El decomís més important dels últims anys

El decomís podria arribar a les vuit tones d'haixix, cosa que suposa que sigui el més important dels últims anys a Catalunya

Hi ha un repunt d'entrada d'haixix per mar a Catalunya. La Guàrdia Civil el va detectar fa uns quatre anys a la zona de Tarragona i el Delta de l'Ebre.

Des de llavors, els diferents cossos policials i de seguretat han tingut operatius tant a la zona sud, com al centre i a la Costa Brava. Alguns fardells els entren amb narcollanxes, d'altres amb iots o barcos de pesca.

Provenen directament del nord d'Àfrica i travessen el Mediterrani fins aquí, on hi ha estructures de crim organitzat que s'encarreguen de desembarcar la droga i distribuir-la. 

L'embarcació de Vigilància Duanera marxant del port de Palamós després de l'operatiu (Josep Farrés Marcó)

 
 

 

ARXIVAT A:
Narcotràfic Marihuana Mossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut