World War Zero: un "exèrcit" de famosos contra la crisi climàtica
L'actor nord-americà Leonardo DiCaprio (EFE)

World War Zero: un "exèrcit" de famosos contra la crisi climàtica

John Kerry lidera una campanya amb DiCaprio, Clinton i Schwarzenegger perquè la crisi climàtica centri la campanya de les presidencials als Estats Units

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Als Estats Units ha nascut una nova organització que vol combatre la crisi climàtica amb un nom apocalíptic: World War Zero, Guerra Mundial Zero.

El promotor de WWZ és l'exsecretari d'Estat de Barack Obama, John Kerry, que ha aconseguit una llarga llista d'adhesions de personalitats públiques, polítics i artistes.

Hi ha actors com Leonardo DiCaprio, Emma Watson o Ashton Kutcher, músics com Sting i polítics com els expresidents Bill Clinton i Jimmy Carter.

Altres són l'exprimer ministre britànic Gordon Brown, la també exsecretària d'Estat dels EUA Madeleine Albright i l'actor, polític i activista Arnold Schwarzenegger.

 

Una mobilització de guerra mundial

L'organització anomena els seus seguidors "exèrcit" i els "recluta" fent una altra contundent comparació bèl·lica:

"Estem reunint aliats poc probables amb una missió comuna: impulsar el món a respondre a la crisi climàtica de la mateixa manera que ens vam mobilitzar per guanyar la Segona Guerra Mundial."

Aquest diumenge Kerry va presentar la iniciativa, just el dia abans d'arrencar la COP25 a Madrid, va assegurar que no s'està fent el que cal fer respecte el canvi climàtic, i que això ha de canviar:

"Volem aconseguir que als Estats Units i arreu del món la gent situï aquest problema en la part superior de les seves prioritats".

"En els pròxims mesos parlarem literalment amb milions de nord-americans i es convertirà en un tema important."

John Kerry en una imatge quan era secretari d'Estat dels EUA (EFE)

WWZ i les presidencials dels EUA

La web de l'organització no dona gairebé detalls dels seus plans: es limita a demanar que els interessats a fer activisme als EUA els pròxims mesos s'hi apuntin.

La intenció de WWZ sembla centrada a influir en les eleccions presidencials dels Estats Units, que s'han de celebrar d'aquí a gairebé un any.

A la pregunta de si el que volen és forçar Donald Trump a reconèixer que la crisi climàtica és real, Kerry va assegurar que la iniciativa vol anar més lluny:

"No es tracta només del nostre president, hi ha grans projectes de molts grups, en particular dels joves activistes, però cap país està fent la feina que cal fer."

Però de fet la immensa majoria dels noms que s'hi han adherit són demòcrates nord-americans o pròxims a aquest partit.

En aquest sentit, la iniciativa coincideix en objectius amb el projecte anomenat Green New Deal, impulsat per polítics demòcrates com Alexandria Ocasio-Cortez.

Alexandria Ocasio-Cortez en la presentació del programa demòcrata Green New Deal (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut