Xavier García Albiol fa una crida als partits unionistes a tenir les idees clares davant l'independentisme

En resposta a les paraules de Puigdemont en el sentit que Espanya ha desconnectat de Catalunya, García Albiol ha dit que és el govern català el que ha abandonat les seves responsabilitats
Redacció Actualitzat

El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha fet una crida als partits unionistes a tenir les idees clares davant "el radicalisme de l'independentisme".

Albiol ha demanat deixar les diferències a banda i defensar Catalunya "dins d'aquest gran estat de dret que és Espanya".

El Partit Popular, un dels absents en l'acte d'homenatge a Rafael Casanova, ha triat el monument a Josep Tarradellas per fer l'acte oficial de la Diada.

El coordinador general del PPC ha explicat que els populars aposten per la Catalunya de l'expresident Tarradellas. Una Catalunya que, ha dit Albiol, "suma davant la que divideix".

A l'acte del PP hi eren les diputades Alícia Sánchez-Camacho i Dolors Montserrat. L'esportista Jesús García Bragado ha llegit un manifest que afirma que cal superar el "bucle" independentista i recuperar una Catalunya de seny i una Diada de tothom.

En resposta a les paraules del president de la Generalitat en el sentit que Espanya ha desconnectat de Catalunya, García Albiol ha dit que és el govern català el que ha abandonat les seves responsabilitats:

"Avui el govern de Catalunya, lamentablement per als catalans, ha desconnectat de la seva responsabilitat. Avui, els catalans patim un govern que el que busca és la confrontació directa amb les institucions de l'Estat. Avui, els catalans estem patint un partit que no respecta la democràcia."

Al final de l'acte, membres del partit popular han deixat anar globus al cel que portaven missatges escrits com "unitat" o "una Diada de tots i per a tots". En el globus que ha fet enlairar, Xavier García Albiol hi ha escrit "respecte" i "llibertat".

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut