YouTube esborrarà vídeos amb tractaments falsos contra el càncer
- TEMA:
- Salut
Els tractaments miraculosos contra el càncer no apareixeran a YouTube. Es trauran els vídeos que diguin coses com que "l'all cura el càncer" o que aconsellin "prendre vitamina C en comptes de fer radioteràpia", segons ha informat la plataforma en un comunicat oficial.
YouTube prohibirà els vídeos que promoguin tractaments contra el càncer "que hagin demostrat ser nocius o ineficaços, o continguts que dissuadeixin els espectadors de buscar tractament mèdic professional", ha explicat Garth Graham, metge i responsable dels continguts de salut, que explica que l'objectiu és poder trobar informació mèdica fiable.
S'avaluarà si la informació que hi apareix "està associada a un alt risc per a la salut pública, les orientacions de les autoritats sanitàries de tot el món i si, en general, és propensa a la desinformació".
Això s'ha començat a aplicar aquesta setmana perquè no hi hagi "continguts que contradiguin tractaments i substàncies concretes aprovades per l'OMS o per organismes reguladors locals". El que no es pot saber és el grau de compliment que tindrà a la pràctica aquesta revisió de les publicacions, amb mitjans automàtics i humans.
Prevenció, tractament i negació
Dins d'aquesta nova política sobre la informació mèdica, YouTube també ha anunciat que farà una classificació en tres grans categories: prevenció, tractament i negació, que va més enllà de les qüestions directament relacionades amb el càncer.
La proliferació de missatges negacionistes de la covid va fer que les plataformes es replantegessin la seva responsabilitat en la desinformació en qüestions de salut. Entre altres coses, YouTube va suspendre el canal de Bolsonaro en contra de la vacuna i Spotify va incloure avisos als podcasts sobre covid, després de diversos missatges antivacunes i de les protestes de cantants com Neil Young o Joni Mitchell, que van retirar la seva música.
Garth Graham fa notar també que "el debat i la discussió són fonamentals per a l'avenç de la ciència i la medicina" i que, malgrat tot, podria trobar-se a YouTube contingut que sigui prou d'interès públic "en un context educatiu, documental, científic i artístic", fins i tot si transgredeix les seves polítiques.
- ARXIVAT A:
- Càncer Xarxes socials Salut