L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, en un acte del PSOE durant la campanya del 23J (Europa Press)

Zapatero, a favor de l'amnistia: "Cap país occidental, democràtic i europeu hi ha renunciat"

L'expresident socialista afirma que, a diferència de l'autodeterminació, l'amnistia és "compatible" amb el programa del PSOE
Redacció Actualitzat
TEMA:
Amnistia

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, del PSOE, ha dit aquest dilluns que està "a favor de l'amnistia" als independentistes catalans per l'1-O.

Ho ha dit en una entrevista a la cadena de ràdio Onda Cero en la qual ha precisat que l'autodeterminació "no és compatible" amb el programa del PSOE, però sí que ho és l'amnistia:

"Estic a favor de l'amnistia, em sorprenen alguns pronunciaments, l'amnistia és una institució de la qual disposen totes les democràcies homologables a les nostres, de fet hi ha hagut desenes d'amnisties des de la Segona Guerra Mundial."

L'expresident ha afegit que "no hi ha cap país occidental, democràtic i europeu que hagi renunciat a l'amnistia, en uns figura a la Constitució i en d'altres, no".


Diu que ajudarà personalment a negociar-la

Zapatero ha afirmat que en aquests moments l'amnistia respon "a l'interès general" per "intentar el retrobament", perquè "hi ha un problema històric i l'hem d'encarar".

José Luis Rodríguez Zapatero, Pedro Sánchez i Felipe González, en una imatge d'arxiu (EFE)

És una veu important de dins del PSOE que prepara el terreny per a un possible acord sobre l'amnistia que, a més, ha afirmat que "ajudarà" personalment a arribar a un acord.

A l'entrevista ha recomanat al PP que sigui "més prudent" a l'hora de criticar Pedro Sánchez per aquesta qüestió perquè, ha afirmat, a ells "els ha passat el que els ha passat" amb Catalunya.

 

ARXIVAT A:
PSOE Amnistia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut