L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, en un acte del PSOE durant la campanya del 23J (Europa Press)

Zapatero, a favor de l'amnistia: "Cap país occidental, democràtic i europeu hi ha renunciat"

L'expresident socialista afirma que, a diferència de l'autodeterminació, l'amnistia és "compatible" amb el programa del PSOE

RedaccióActualitzat

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, del PSOE, ha dit aquest dilluns que està "a favor de l'amnistia" als independentistes catalans per l'1-O.

Ho ha dit en una entrevista a la cadena de ràdio Onda Cero en la qual ha precisat que l'autodeterminació "no és compatible" amb el programa del PSOE, però sí que ho és l'amnistia:

"Estic a favor de l'amnistia, em sorprenen alguns pronunciaments, l'amnistia és una institució de la qual disposen totes les democràcies homologables a les nostres, de fet hi ha hagut desenes d'amnisties des de la Segona Guerra Mundial."

L'expresident ha afegit que "no hi ha cap país occidental, democràtic i europeu que hagi renunciat a l'amnistia, en uns figura a la Constitució i en d'altres, no".


Diu que ajudarà personalment a negociar-la

Zapatero ha afirmat que en aquests moments l'amnistia respon "a l'interès general" per "intentar el retrobament", perquè "hi ha un problema històric i l'hem d'encarar".

José Luis Rodríguez Zapatero, Pedro Sánchez i Felipe González, en una imatge d'arxiu (EFE)

És una veu important de dins del PSOE que prepara el terreny per a un possible acord sobre l'amnistia que, a més, ha afirmat que "ajudarà" personalment a arribar a un acord.

A l'entrevista ha recomanat al PP que sigui "més prudent" a l'hora de criticar Pedro Sánchez per aquesta qüestió perquè, ha afirmat, a ells "els ha passat el que els ha passat" amb Catalunya.

 

ARXIVAT A:
PSOEAmnistia
Anar al contingut