Kim Jong-un passa revista a un grup de militars nord-coreans (Reuters)

Zelenski i Seül alerten que Corea del Nord enviarà 12.000 soldats al front d'Ucraïna

El president ucraïnès diu que l'entrada de soldats nord-coreans amb les tropes russes suposaria "el primer pas per a una guerra mundial"
Redacció
TEMA:
Corea del Nord

El Servei d'Intel·ligència sud-coreà alerta que Corea del Nord ha començat el moviment de tropes per enviar 12.000 soldats al front d'Ucraïna per ajudar les tropes russes.

Segons aquesta informació, l'operatiu per desplaçar tropes a Rússia van començar el 8 d'octubre, quan quatre embarcacions russes van recollir 1.500 soldats nord-coreans per portar-los fins a Vladivostok. Es tractaria d'efectius de quatre brigades militars diferents, inclosos membres de les forces especials nord-coreanes.

Aquest primer contingent de tropes procedents de Corea del Nord estarien ara fent entrenaments i exercicis d'aclimatació en instal·lacions militars de les ciutats russes de Vladivostok, Khabarovsk o Ussurijsk.

Aquí haurien rebut uniformes militars russos, armes i documents d'identitat falsos que els identificaria com a oriünds de les regions siberianes de Iacútia i Buriàtia, on la població té trets físics similars als dels coreans.

Un pas previ a enviar-los a operacions de combat contra Ucraïna.

Rússia els hauria proporcionat uniformes, armes i noves identitats per fer-los passar per soldats de Sibèria (Reuters)

Aquestes són algunes de les imatges, captades per satèl·lit, que segons Corea del Sud mostren com Corea del Nord comença a desplaçar efectius: 

Vista per satèl·lit d'un port de Corea del Nord, on es mostra un vaixell rus que faria el transport de tropes (Reuters/ Maxar)
Vista per satèl·lit d'una instal·lació militar de Corea del Nord (Reuters/Airbus)

Zelenski: "És el primer pas per a una guerra mundial"

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha dit aquesta setmana que Pyongyang vol enviar un contingent de 10.000 soldats per col·laborar amb les tropes russes en el front de guerra. Un fet, va dir Zelenski, que suposaria "el primer pas per a una guerra mundial".

Corea del Sud no només confirma l'anunci de Zelenski, sinó que incrementa a 12.000 soldats el contingent militar que enviaria a Rússia el seu enemic del nord.

El líder nord-coreà Kim Jong-un assenyala un mapa a alts comandaments el seu exèrcit (Reuters)

El 3 d'octubre, sis oficials nord-coreans van morir a la regió de Donetsk quan van rebre l'impacte d'un míssil ucraïnès, segons els serveis d'intel·ligència ucraïnès. Moscou no ha confirmat aquestes morts, però podria ser un indicatiu de l'increment de la implicació de Corea del Nord a la guerra amb Ucraïna. 

El desplegament de personal militar al front de guerra a Ucraïna suposa una expansió significativa del suport del règim de Pyongyang a Moscou, que fins ara s'havia limitat a donar-los grans quantitats de municions i míssils.

Kim Jong-un en una desfilada militar (Reuters)

Si finalment es confirma que Corea del Nord aporta tropes per lluitar contra Ucraïna, suposaria la primera sortida de soldats de Corea del Nord fora del territori nacional des de la Guerra de Corea, a començaments dels anys 50. 

Seül ja ha advertit que mobilitzarà tots els mitjans al seu abast per cooperar amb els seus socis occidentals i impedir que els soldats nord-coreans entrin en combat per ajudar Rússia.
 

L'OTAN "no pot confirmar" l'enviament de soldats nord-coreans

Malgrat la insistència de Kíiv i de Seül, el secretari general de l'OTAN, Mark Rutte, ha assegurat aquest divendres que l'Aliança no pot confirmar, de moment, la presència "activa" de soldats de Corea del Nord en territoris ocupats per Rússia a Ucraïna. 

Rutte ha recalcat que l'OTAN manté un contacte estret amb tots els seus socis "i especialment amb Corea del Sud" per seguir aquest tema i ha promès que tindrà una conversa amb les màximes autoritats de Seül "per a tenir totes les proves sobre la taula". 

Tot i que no ha volgut confirmar la presència de soldats d'aquell país en territori ucraïnès, el màxim responsable de l'OTAN ha dit que Corea del Nord està alimentant la guerra de Rússia contra Ucraïna "de totes les formes que pot i al costat d'altres països, com l'Iran o la Xina".

 

ARXIVAT A:
Corea del Nord Ucraïna Rússia Corea del Sud
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut