Anar a la navegació principalAnar al contingut

Treu tot el partit d'aquesta verdura de temporada

15 receptes fàcils amb carxofes

Al forn, a la brasa, fregides o arrebossades... Les carxofes tenen mil cares, i a "Cuines" les tenim totes perquè hi trobis la teva preferida

23/01/2024 - 08.15 Actualitzat 18/03/2025 - 11.31

15 receptes fàcils amb carxofes
Les carxofes, com sigui. En tenim totes les receptes

La carxofa és una verdura que genera passions; o la fas teva o la deixes passar. Si tu també ets un apassionat d'aquesta joia de l'hivern, no perdis l'oportunitat de gaudir-ne quan n'és temporada. És el moment perfecte per posar-te les piles (i les botes) i aprofitar-ne al màxim el sabor. Perquè la carxofa és molt més que una verdura, és un ingredient versàtil que es pot gaudir de moltes maneres.

Receptes amb carxofes

Des de plats senzills fins a creacions més sofisticades, hem seleccionat 15 receptes per incorporar-la a la teva taula: soles, amb peix, amb arròs, en truita... Descobreix com pots portar aquesta verdura a la cuina de casa teva en totes les seves versions

1. Truita de carxofes

És el clàssic que no falla mai. Amb una textura melosa i aquell gust únic de temporada, la truita de carxofa és un must entre desembre i abril. Tant si tens un sopar d'amics com si busques un àpat ràpid i boníssim, sempre és la resposta. Fàcil, saludable i amb tot el gust de l'hivern!  

 

2. Crema de carxofes

La crema de carxofes és aquell plat que ho té tot: senzill, reconfortant i amb un gust que et fa sentir com a casa. És ideal per als dies freds, quan necessites alguna cosa calenta i suau, però sense renunciar a un punt sofisticat. 

 

3. Carxofes amb almadroc

Les carxofes amb almadroc són d'aquells plats que, quan els tastes, dius: "Per què no ho faig més sovint?". El punt tendre de la carxofa i el formatge fos que l'almadroc porta fan una combinació tan senzilla com deliciosa. És un plat que queda espectacular i no et complicarà la vida! 

Carxofes amb almadroc

4. Carxofes amb rovells

Un plat delicat que combina carxofes amb rovells i pernil. Les confitem i les servim amb una crema de rovells, mantega i consomé, creant una barreja suau i deliciosa

5. Guisat de pollastre amb carxofes

Un guisat de pollastre amb carxofes que combina ingredients senzills, però amb molt caràcter. El pollastre, daurat amb cebes i all, es fusiona amb les carxofes, l'anís i el safrà, la qual cosa crea un brou intens i saborós.  

 

6. Arròs melós amb carxofes

Un plat ric i ple de sabor, en què la costella de porc, la cansalada viada i els xiitakes es fonen amb un arròs bomba melós. Les carxofes, fregides com a xips, hi donen un toc cruixent que equilibra la suavitat del guisat. L'arròs melós amb carxofes és una opció perfecta per sorprendre els convidats. 

7. Llagostins amb carxofes

Un plat exquisit que només es pot gaudir quan és temporada: llagostins i carxofes, una combinació de mar i muntanya que destaca pels seus gustos frescos i delicats. 

8. Tallarines amb carxofes

La pasta es pot combinar de mil maneres i, en aquest cas, et recomanem fer-ne unes tallarines amb carxofes. Un primer plat fàcil de fer que no et portarà més de trenta minuts a la cuina.  

9. Verat amb carxofes i llimona

Un plat fresc i lleuger en què el verat es combina amb les carxofes saltades i un toc de llimona que li aporta una frescor extra. Perfecte per a aquells que busquen una opció senzilla, però plena de sabor. 

10. Carxofes amb cloïsses

Les cloïsses són un veritable tresor gastronòmic, riquíssimes en ferro, iode i proteïnes de gran qualitat, amb un baix contingut en greixos i carbohidrats. Quan les combinem amb les carxofes, una verdura plena de fibra i antioxidants, aconseguim un plat saborós i nutritiu, ideal per gaudir d'un bon equilibri entre mar i terra. 

11. Aperitiu de carxofa farcida de botifarra negra i escarola

Una combinació deliciosa de la carxofa confitada, farcida amb botifarra negra i coronada amb una fresca escarola. Un aperitiu sorprenent, ple de contrastos i gust. 

12. Cassola de carxofes i pa

Un plat casolà i reconfortant en què les carxofes es cuinen amb porro i escalunya, acompanyades de pasta i pa sec. El toc final l'hi dona la picada d'all, pinyons i parmesà, gratinat al forn per aconseguir una crosta daurada i deliciosa.  

13. Carxofes "gira-sol"

Una presentació original de les carxofes, cuinades de manera que imiten la forma d'un gira-sol. Un plat visualment atractiu amb un sabor delicat i especial. 

14. Arròs negre de carxofes i conill

Un arròs amb molta personalitat, on la profunditat del negre de la tinta de calamar es combina amb la tendresa del conill i la frescor de les carxofes. Perfecte per als amants dels arrossos amb caràcter. 

15. Cassoleta de carxofes i patates

Un plat casolà que combina carxofes i patates en una cassoleta al forn, de manera que en resulta una textura suau i un gust que no necessita més complicacions per ser perfecte. Ideal per a qualsevol dia de la setmana.  

La carxofa, una de les hortalisses més riques en fibra, un nutrient molt important per a la salut digestiva. A més, té propietats diürètiques i ajuda al rendiment muscular. Per triar les millors, cal fixar-se en la tija, que ha de ser gruixuda, i en el forat, que ha d'estar ben centrat. Així que ja ho saps. Treu tot el partit d'aquesta verdura de temporada i a gaudir!