Amb productes de temporada
27/11/2023 - 11.10 Actualitzat 26/11/2024 - 11.09
La millor crema de verdures és fàcil de fer, deliciosa, nutritiva i ideal per encarar els dies més freds. De verdures, llegums o hortalisses, les cremes ja no són exclusives per als que segueixen una dieta especial. Amb aquest recull de catorze receptes del "Cuines" cobrim un ampli ventall d'opcions, de les més clàssiques a les més originals.
Hi ha moltes maneres de fer la clàssica crema de carbassó i en aquest cas te'n proposem una versió deliciosa amb pastanaga, fonoll, anís i curri. En menys d'una hora la tindràs a taula. Una altra opció que mai falla és la crema de xampinyons. Pots preparar-la només amb xampinyons blancs, però afegir-hi portobel·lo farà que guanyi sabor i tingui una aroma més intensa.
En vols fer una de més original? Atreveix-te amb la crema de patata i bolets. La combinació de xiitake amb el gust d'umami que aporta l'alga kombu transforma aquest plat senzill en una proposta plena de personalitat. Una cullerada i no podràs parar!
Tens poc temps per passar a la cuina? No pateixis, amb aquestes receptes en tindràs prou amb menys de trenta minuts per elaborar tres cremes de verdures casuals i plenes de nutrients. La primera d'elles és la crema de porros i espàrrecs. Ràpida, fàcil de fer, deliciosa i, per si no n'hi hagués prou, aporta molts beneficis nutricionals a través de la fibra dietètica.
Una altra que es caracteritza per la seva rapidesa a l'hora de fer-la? La crema de coliflor i rovells. Versàtil, alta en proteïnes -gràcies el rovell de l'ou-, baixa en calories i rica en fibra i minerals; serà un èxit a taula.
I una tercera: la crema de bròcoli i alvocat. I és que el bròcoli és una hortalissa del grup de les crucíferes que té un potent efecte protector, especialment ric en vitamina C, tot i que, en coure'l, has de tenir en compte que la vitamina desapareix parcialment. Combinada amb l'alvocat, hi trobaràs un contrapunt sorprenent.
Contràriament, si tens temps i et pots permetre fer alguna crema de verdura més elaborada, te'n proposem quatre per fer-les, per exemple, per a una ocasió especial i sorprendre els convidats. Una que mai falla és la crema de pèsols. De fet, és una opció ideal per alliberar toxines després dels àpats que ens esperen aquestes festes. El mateix val per a la crema d'espàrrecs, baixa en calories i, sobretot, rica en vitamines i minerals, especialment potassi.
Per encarar la recta final de la temporada de tardor, els moniatos s'han d'acabar d'aprofitar, i què millor que fer-ne un parell de cremes de verdures. Pots començar per fer unes postres sorprenents: una crema de moniato amb crumble de cacauets. Deliciosa. Una altra opció és barrejar el moniato amb una bona cansalada per fer-ne una autèntica crema tardorenca. Boníssima.
Una de les millors opcions veganes és la crema de carbassa, reconfortant i ideal per als dies freds d'hivern. Una altra proposta deliciosa, tot i que caldrà esperar uns mesos perquè en sigui temporada, és la crema de calçots. És perfecta per gaudir-ne si no podem coure'ls a la brasa o per aprofitar aquells que sempre sobren.
Si busques cremes vegetarianes, et recomanem la crema de pastanaga, una recepta lleugera i saborosa que no necessita ni crema de llet ni nata. També pots optar per fer la crema de porro i carabassó, que és una crema de verdures clàssica, però amb un toc especial: amb avellana, un bon escumós i ben especiada.
Prepara el robot de cuina, la trituradora o el passapuré... i posa les culleres a punt per gaudir d'una crema que no et deixarà indiferent!