Mentre Laura Escanes i Miki Núñez presenten les campanades, a casa estaràs recollint elogis del menú que has preparat seguint les recomanacions del xef de "Cuines". Marc Ribas proposa aquestes 12 receptes. Són plats principals que poden seguir un pica-pica d'aperitius. Amb quin plat et quedes? 1. Còctel de gambes amb miso Un plat que és el rei "vintage" a la cuina, això sí, amb un ingredient d'origen oriental.   2. Pernil de Nadal El pernil de Yule és el menjar amb què els bàrbars celebraven el solstici d'hivern. Es tracta d'una pota de porc cuita al forn. Això va anar mutant fins a convertir-se en el pernil de Nadal que ara es fa a les cuines anglosaxones. Per una qüestió de volum, en Marc fa una espatlla. És l'espatlla de Nadal.   3. Llonzat amb crosta La carn madurada és aquella que després de passar per l'escorxador ha estat uns dies en una cambra de maduració. Té un gust una mica més fort i és més melosa. En Marc ens la cuinarà amb crosta i així la tindrem cruixent per fora i tendra per dins. A més, aprofitarà l'ocasió per viatjar fins a Avinyó, on maduren la carn de porc ral.   4. Salmó fumat especiat Sempre ens imaginem el salmó fumat amb unes torrades i mantega. Doncs aquesta versió la farem al forn.   5. Cassola de pota blava amb carxofes El Baix Llobregat a escena, amb dos dels seus productes estrella: el pollastre Pota Blava i les carxofes.   6. Foie a la sal Aquesta cocció és senzilla i, ja ho veureu, dona resultats sofisticats!   7. Peus de porc amb nap negre Una delícia pedestre, mai més ben dit. I l'acompanyem amb un producte nascut de la terra.   8. Gall amb cava Èxit assegurat amb aquesta recepta, en què maridarem el gall amb la beguda estrella de Cap d'Any: el cava!   9. Terrina de xai amb cirerols Una carn gustosa presentada amb una combinació de gustos.   10. Pollastre de pagès amb gambes de Palamós Aquest plat empordanès de mar i muntanya és un plat de festa: fem pollastre de pagès amb gambes de Palamós.   11. Neules i torró de rovell No cal comprar sempre els torrons i les neules, els podem fer.   12. Cruixent de torró Hi ha torró cruixent i torró tou i després hi ha cuiners que del tou en fan un cruixent. Aquesta és la idea d'en Marc: partir del clàssic torró tou i fer-ne unes postres cruixents.