Anar a la navegació principalAnar al contingut

Receptes del "Cuines" per compartir

Aperitius nadalencs per convertir-te en l'amfitrió favorit (i no morir en l'intent)

Converteix-te en l'amfitrió perfecte aquest Nadal amb aperitius fàcils i ràpids, des dels clàssics canapès fins als originals musclos en escabetx, que sorprendran tots els paladars

11/12/2023 - 08.29 Actualitzat 10/12/2024 - 11.11

Aperitius nadalencs per convertir-te en l'amfitrió favorit (i no morir en l'intent)
Fes aquests aperitius i converteix-te amb l'amfitrió favorit de la família

El compte enrere per a les festes de Nadal ha començat. Cada vegada són més a prop aquells dies en què encadenem àpat rere àpat i en què les idees de receptes -més enllà de les tradicionals- fan més falta que mai per acontentar tant la panxa de la tieta com la del cosí petit, o fins i tot la de l'amic de l'escola amb qui et retrobes un cop a l'any. Començar aquestes trobades de la millor manera és bàsic, així que et portem una selecció de 21 receptes d'aperitius del "Cuines" per garantir uns àpats exitosos i que et converteixis en l'amfitrió favorit dels teus éssers estimats. Som-hi! 

 

Els aperitius imprescindibles que tothom espera trobar-se a taula

Existeix una norma no escrita que diu que hi ha certs aperitius que han de ser presents tant sí com no aquestes festes. Per exemple, ningú no concep una taula de Nadal sense uns bons canapès, i per això te'n proposem dues opcions irresistibles: un deliciós canapè de bacallà i un sofisticat tàrtar de llagostí, perfectes per sorprendre els teus convidats mantenint l'essència dels clàssics. Un altre que no pot faltar? L'ensaladilla russa. Bona, fàcil i ràpida de fer (en menys de trenta minuts la tindràs llesta). També tingues en compte que hi ha dos tipus de persones: les que els encanta l'hummus i les que, envoltades de tant menjar calòric, no et diran pas que no a una amanida de faves i pernil ibèric. Dona'ls una alegria!

Tens un sopar més informal amb els amics? És el moment ideal per preparar aquelles patates braves que demanes al bar, però que no t'atreveixes a fer a casa. I ja que la cosa va de fregir, què et sembla combinar-les amb uns bunyols de bacallà? Boníssims!

Patates braves
És un bon moment per preparar aquelles patates que et demanes al bar, però que no t'atreveixes a fer a casa

 

Aperitius amb gust de mar que mereixen ser esmentats (i, sobretot, menjats)

Si busques portar una mica de sabor de mar a taula aquestes festes, tenim algunes propostes que segurament agradaran a tots els teus convidats. Per començar, els musclos en escabetx són una opció clàssica que mai falla. A més de ser rics en ferro, resulten molt interessants per a aquelles persones a qui no els agrada la carn. 

Vols una mica més de sofisticació? Prepara unes vieires amb xoriço, per què no? És un plat que, a més de ser ric en proteïnes, combina la delicadesa del mar amb la intensitat de l'embotit. A més, són molt ràpides de fer.  

En canvi, si pots dedicar una mica més de temps a la cuina, els cargols de mar amb salsa picant o un "salpicón" de peix són una bona manera de fer marisc en dies de festa sense deixar-s'hi el sou.

"Salpicón" de peix i marisc
Cuinar un "salpicón de peix" és una bona manera de fer marisc sense deixar-s'hi el sou

I per tancar aquest menú marí amb estil, res millor que unes coques. La primera, una de sardines i pebrots, fresca i mediterrània; la segona, una de verat i foie, que afegeix un toc elegant per a aquells que busquen una mica més d'exclusivitat. I la tercera, no deixem al marge el salmó en format éclair amb cremós de llimona.

 

Els que tothom pica i desapareixen abans de dir "bones festes"

Parlem d'aquells plats que, abans que tothom s'hagi assegut a taula, ja han volat. Ho podràs comprovar si fas, per exemple, uns nuggets de papada "crunchy" o un trinxat de mongetes amb natxos. Desapareixeran per art de màgia! En aquest cas, si no vols iniciar un "conflicte familiar", tampoc et recomanem fer unes ales de pollastre amb salsa barbacoa. Per calmar els ànims, per al final del sopar, pots preparar un flam de nap. D'aquesta manera, tothom estarà content, perquè tindrà el seu.  

Ales de pollastre amb salsa barbacoa
Ales de pollastre amb salsa barbacoa: volaran abans que tothom s'assegui a taula

 

I ara sí... els aperitius per sorprendre tots els paladars i convertir-te en l'amfitrió favorit 

Són els més sofisticats i també els que et portaran més temps a la cuina. És el preu que has de pagar per convertir-te en l'amfitrió favorit de la família. Què pots fer per ser-ho? Doncs, per exemple, una quiche de cansalada i xiitakes, unes delicioses rostes d'ànec o una brandada de bonítol amb all negre. Tothom t'estimarà. I encara més si ho combines amb uns Snacks 3F: el fred (hummus de mongeta del ganxet), el fregit (fingers de pollastre) i al forn (llesques de pa amb formatge i botifarra negra). Simplement, per llepar-se'n els dits. Per coronar-te, una coca amb romesco de pistatxo de postres, i llestos!  

Rostes d'ànec
Fes unes rostes d'ànec i et convertiràs amb l'amfitrió favorit de la família

 

Així que ja no tens excusa. Si el que vols per Nadal és triomfar, aquests aperitius hauràs de preparar!