Anar a la navegació principalAnar al contingut

Carnaval a la vista

4 maneres de fer coca de llardons per Carnaval: quina tries?

Amb crema, sobrassada amb mel o la tradicional: escull la versió que més t'agradi per a aquest Dijous Gras

25/02/2025 - 10.35 Actualitzat 22/04/2025 - 11.19

4 maneres de fer coca de llardons per Carnaval: quina tries?
Full de llardons: la versió lleugera del clàssic

El Carnaval és festa, disbauxa... i, per descomptat, una bona dosi de tradició gastronòmica. I si hi ha un plat que no pot faltar en aquesta celebració, és la coca de llardons. Amb l'equilibri perfecte entre dolç i salat, la textura cruixent i aquell gust inconfusible, és un clàssic a les taules catalanes per a Dijous Gras, juntament amb la botifarra d'ou i la truita de patates. I sí, tot i que la pots trobar en qualsevol pastisseria, fer-la a casa és més fàcil del que sembla.

N'hi ha per a tots els gustos: la de tota la vida, una versió amb un toc anisat, amb crema... o la més atrevida, amb sobrassada i mel. Així que aquí tens quatre receptes perquè la preparis com més t'agradi i triomfis com un autèntic mestre pastisser. Tria la teva i posa't mans a la massa!

Quatre maneres de gaudir la coca de llardons aquest Carnaval

La coca de llardons de tota la vida

La de sempre, la que mai falla. Pasta de full, llardons ben picats, un bon grapat de sucre i pinyons per sobre. Pocs ingredients i un resultat espectacular: cruixent per fora, amb aquell punt dolç i salat que enganxa. I el millor de tot? La tens feta en menys de 30 minuts. Si vols que la teva cuina faci olor de pastisseria, fes aquesta recepta.

És la de tota la vida

Full de llardons: la versió lleugera del clàssic

Un nivell més per als que volen una coca amb un toc especial. La textura és més lleugera, gràcies a un procés de doble forn, i el sabor té aquell punt anisat que li dona una personalitat única. Aquí no només hi ha llardons, també hi posem sucre panela i una mica de llard perquè quedi melosa per dins i cruixent per fora.

Full de llardons: la versió lleugera del clàssic

Coca de sobrassada amb mel i llardons: la que et farà dir: "Un altre trosset!"

Per als amants dels contrastos potents. La combinació de la sobrassada fosa amb mel i vi és una bogeria de bona i, si a sobre hi afegim llardons i ametlla, la cosa encara millora. Tot això, reposat sobre una base de pasta de full ben cruixent i acabat amb pinyons torradets. No és la més tradicional, però alerta, perquè crea addicció

Coca de sobrassada amb mel i llardons
Compte, que crea addicció

Coca de llardons amb crema de vainilla: una delícia que es fon a la boca

T'atreveixes a fer un salt de qualitat amb la coca de llardons? Imagina una base cruixent que es desfà al paladar, coronada amb una crema de vainilla suau i delicada que fa venir salivera. Aquesta versió modernitzada, amb un toc de sofisticació, serà el centre d'atenció a qualsevol taula. Tot i que és senzilla de fer, has de saber que reclama paciència, concretament més d'una hora (però val la pena).

Coca de llardons i crema
Reclama paciència, però val la pena fer-la

Com la prefereixes? Sigui quina sigui la teva versió, aquestes quatre opcions faran que el Carnaval a casa sigui tot un èxit.