Dídac Romagós ha posat Vilablareix al mapa, un poble de 4.500 habitants al costat de Girona. Des que fa més de 10 anys es va fer càrrec de la ràdio local, l'ha convertida en un fenomen a Twitter, amb més de 44.000 seguidors. Durant el trajecte "Al cotxe!" explica que de bon principi va voler fer una ràdio de país, amb 24 hores de música en català, una fórmula sorprenentment única a Catalunya. L'altre tret diferencial de Ràdio Vilablareix són les seves entrevistes diàries, amb les quals ha aconseguit, amb molta persistència, que visitin el poble milers de persones conegudes.
Amb 76 anys, Carles Gaig no només no pensa a jubilar-se sinó que tira endavant els nous projectes que va haver d'engegar després del daltabaix que va patir a causa de la pandèmia de la covid. Durant el trajecte "Al cotxe!", Gaig es declara un admirador de les dones cuineres, com la seva mare, la seva àvia i la besàvia, de qui va heretar el coneixement i la cultura de treball. Tot i no tenir vocació de cuiner, va aconseguir gaudir desenvolupant la creativitat i ara, després de més de 50 anys d'ofici, ens descobreix els seus secrets al primer llibre de receptes que publica.
Xavier Grasset es declara un apassionat de la feina: "Estic connectat tot el sant dia, m'interessa la vida, soc curiós de mena." Per això, tot i tenir 61 anys, no només no pensa en la jubilació sinó que s'ha pres amb especial il·lusió el repte de crear un nou programa per a les tardes de TV3, "La selva". Durant el trajecte "Al cotxe!", Grasset parla, amb la seva sornegueria habitual, de diferents episodis de la seva vida, com l'adolescència: "Feia coses que no corresponien a la meva edat, com llegir Sartre i fer ioga". També recorda l'Alzheimer que va tenir la seva mare i la seva relació amb el teatre, la llengua i la terra.
L'atleta invident Elena Congost i el seu guia, Mia Carol, es van convertir, sense voler-ho, en la imatge més difosa de la marató dels Jocs Paralímpics de París. Quan ja arribaven a la meta, al Mia se li van enrampar totes dues cames i l'Elena el va ajudar, amb la mala sort que se li va escapar un segon la corda que els lligava. Aquest gest va costar a Congost la medalla de bronze, però durant el trajecte "Al cotxe!" tots dos deixen clar que els valors humanitaris estan per sobre de les medalles. També expliquen que un dels millors advocats del món de l'esport s'ha ofert per portar el seu cas.
És una de les millors porteres del món i l'única jugadora que ha participat en tres finals d'un Mundial de futbol en tres categories diferents. En un any, la seva realitat ha canviat de manera radical. Després de recuperar-se d'una greu lesió al lligament encreuat del genoll, ha guanyat el Mundial amb la selecció i tots els títols possibles amb el Barça. En aquest trajecte, Cata Coll explica a l'Eloi Vila la seva passió per la música en català, principalment de grups mallorquins com Antònia Font o Anegats, que escoltaven els seus pares a casa. També reconeix que té un caràcter fort i rebel, i la personalitat clau per guanyar en un esport tan competitiu i exigent com el futbol.
El flamant guanyador de la tercera edició d'Eufòria té clar que ara ve el més difícil: intentar fer carrera com a músic. "Si no triomfo, que sigui perquè realment soc un compositor horrible, però no perquè no ho hagi intentat. No em podria perdonar arribar als 90 anys, mirar enrere i saber que en aquell moment no ho vaig donar tot." Durant el trajecte, Lluís Sánchez explica la seva història de superació i com ha aconseguit complir les seves il·lusions.
Carlos Cuevas ha tornat a demostrar el seu compromís social renunciant a fer una gran pel·lícula per poder participar a "El 47", que explica la lluita veïnal del barri barceloní de Torre Baró als anys 70. Durant el trajecte d'"Al cotxe!", Cuevas reconeix que el 2024 ha estat un molt bon any per a ell, amb quatre pel·lícules i una obra de teatre que remou les consciències, "Jauría", sobre el judici als violadors de La Manada.