Anar a la navegació principalAnar al contingut

més info

Ballar ens fa sentir lliures, ens transporta i ens fa millors. Ballem per celebrar, per passar-nos-ho bé, per compartir i, fins i tot, per reivindicar. Ballem amb els amics, amb la parella, amb la mare. També ho fem sols, agafats de la mà o en rotllana. No hi ha una manera de ballar, n'hi ha tantes com persones.

I per això a "Ballar" tothom balla perquè, com veurem, tothom pot ballar: els que ho fan des de que van néixer o els que ho fan per primera vegada. Els amateurs i els professionals. Volem saber com el ball els canvia, els transforma, els dóna llibertat, els fa sentir millor, els fa contents i els fa especials.

Twerk, hip-hop, clàssic, claqué, flamenc, contemporani, ballet. Tot i tothom que balla hi té cabuda al programa. Des dels que ballen a estones com els que ho fan de tota la vida. També ho faran els ballarins i coreògrafs més consolidats de la dansa contemporània a Catalunya que ens explicaran què els fa sentir i com han viscut la dansa a les seves vides.

I per demostrar que tothom pot ballar, cada capítol el coreògraf Pere Faura es posa un repte: fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no acostuma a ballar, per demostrar que tothom pot ballar. I això ho veurem amb unes venedores de mercat, uns interns de la presó, una classe de nens petits, uns adolescents, uns jubilats, una colla de castellers o un grup de pescadors de Palamós. Tots ells es convertiran per un dia en els ballarins de Pere Faura.

Un programa en què ens apropem al ball per acabar parlant de la vida.

Pere Fauna

Pere Faura es gradua a l'School for New Dance Development d'Amsterdam el 2006, amb una peça que guanya l'ITS Festival Award, i és seleccionada per a la gira DansClick al voltant dels Països Baixos. Aquell mateix any entra com a coreògraf resident al Teatre Frascati d'Amsterdam, i el 2009 rep el prestigiós Charlotte Kohler Price. El 2011 es gradua a l'Amsterdam Master of Choreography i torna a Barcelona, on continua produint nous espectacles amb la col·laboració de diversos centres de creació de la ciutat. 

El seu treball es caracteritza per l'apropiació d'elements de la cultura pop, en una coreografia multidisciplinària entre tots els elements que conformen l'engranatge teatral.

A part del seu treball com a creador, des del seu retorn a Barcelona, també ha participat en processos de programació i disseny de contextos d'exhibició artística a través de la plataforma CRIM (Creadors Independents en Moviment), dins del col·lectiu ARTAS (ARTistes ASsociats a La Poderosa) i com a membre fundador de GRUA (Grup de Recerca d'Universos Artístics), on encara hi desenvolupa projectes com "Caravana de tràilers" en col·laboració amb Claudia Solwat i Anna Rubriola.

Crèdits

Direcció
Laura Tremoleda

Producció Executiva
Guille Cascante

Realització
Santi Baró

Coordinació de continguts
Garbiñe Armentia

Cap de producció
Alba Jiménez

Guió
Garbiñe Armentia i Ana Joven

Edició
Carlos Baró

Coreògraf
Pere Faura

Directora de producció
Gemma Felius

2a unitat de realització
Àlex Sans

Redacció
Núria Bonet

Ajudant de producció
Cristina Ferraté i Marta Vilarrasa

Auxiliar de producció
Maria Ródenas

So directe
Lalo Durand

Coordinadora de producció
Arola Vázquez

Coordinadora de postproducció
Paula Delgado

Ajudant de coreògraf
Claudia Solano

Auxiliar de realització
Borja Vázquez

Disseny i grafismes
Juliette Sarrat

Postproducció de so
Toni Barraseta i Emili Lleonart

Veu en off
Xavier Miralles

Maquillatge i estilisme
Laura Pérez i Alejandra Escobar

Community manager
Marta D. Riezu

Assessors de continguts
Cesc Casadesús i Pere Faura

Idea inicial
Francesc Casadesús

Productora executiva ICEC
Gemma Gil

Directora executiva ICEC
Sílvia Duran

Coordinació de Continguts TV3
Pilar Cugat

Producció Executiva TV3
Laura Cuadrado  

Direcció Executiva TV3
Cristian Trepat

Una coproducció de Televisió de Catalunya i l'Institut Català de les Empreses Culturals en col·laboració amb Goroka
© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals SA i l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura, 2017