Parlem de tomàquets, l'hortalissa més consumida arreu del món.
Presentem tres aliments que han anat guanyant la categoria que els pertoca.
El protagonista d'aquest episodi és el maduixot, una fruita amb forma de cor i emparentada amb la rosa.
La patata és un tubercle que es conrea des de fa més de 7.000 anys.
Ens desplacem al Morell, per parlar d'avellanes amb un expert: Josep Maria Palau.
Preparem unes bledes farcides de bolets i llagostins.
La suma impossible és la protagonista d'aquest programa.
Alls, alls tendres i apis: una tríada d'olor robusta i penetrant que protagonitza aquest episodi.
Parlem de síndries i melons, les reines de l'estiu, tant pel volum com per la dolçor.
Ens desplacem a Perafort per veure com es conrea la ceba i el calçot.
Parlem de carbassons, una de les hortalisses menys calòriques del mercat.
Ens desplacem a Crespià per descobrir el conreu de la noguera i el seu fruit: la nou.
Una hortalissa omnipresent i amb mil formes, mides, gustos i colors: el pebrot.
El raïm i les panses, un conreu molt tradicional i popular a Catalunya.
Parlem de pastanagues, un vegetal tan popular que fins i tot té un museu.
Sembrem, conreem i olorem herbes aromàtiques.
Ens desplacem al Prat de Llobregat per parlar de carxofes amb el pagès Antoni Torres.
Parlem de la mongeta, tendra o seca, una de les lleguminoses més consumides arreu del món.