El periodista musical Quique Ramos ens explica la història de The Rutles que van néixer com un sketch dins el programa "Rutland weekend television", el programa que va fer el Monty Python Eric Idle a meitat dels 70 amb el Neil Innes dels Bonzo Dog Band fent la música. Era un gag on es parodiaven els Beatles i va tenir tan d'èxit que va agafar vida pròpia. Finalment va acabar apareixent al Saturday Night Live i es va convertir en un fals documental i en un dels millors i més divertits discos del món.
Avui, el Quique Ramos vol protestar contra la suposada "poesia del rock". Diu que aquest gènere musical va néixer per passar-ho bé i que, amb els anys, s'ha acabat posant seriós. Per això reivindica el "Tutti frutti" de Little Richard i tot el que faci falta amb la cançó de "El manisero". Avui la sentirem versionada per uns quants artistes.
Avui, el Quique Ramos, periodista musical, fa un recorregut per alguns intèrprets de música religiosa i ens descobreix la història impressionant de les germanes Bellido. Les set noies van prometre a Déu que es dedicarien a cantar s¡ la seva mare es curava de càncer i, com que es va salvar, ara elles porten una producció musical altíssima que es pot seguir a la seva web setmanalment. Elles no saben música ni cantar però compleixen la seva promesa.
Avui, el Quique Ramos, periodista musical, ens porta una conclusió clara després d'haver passat el cap de setmana llegint 'Pequeño circo: historia oral del indie en España' de Nando Cruz. Segons ell, Las Solex són el millor grup d'indie de l'estat espanyol i té ganes de demostrar-nos-ho.
Avui, el Quique Ramos, periodista musical, ens presenta un projecte paral·lel de Los fresones rebeldes, els Surfyn Eyes. Gairebé ni existeixen però tenen tot de cassetes repartits pel món des de l'any 95. El grup, de fet, és una banda d'una sola persona i dos alter egos. Sonen com una guitarra desafinada més els ritmes i tecles d'un casiotone. Tot tan senzill i fàcil que ho podríem fer nosaltres però la màgia és que no sona com ningú altre.
Avui, el Quique Ramos, periodista musical, s'atreveix a navegar pels inicis d'un dels grans noms del rock: Neil Young. Sentim alguna de les primeres gravacions de l'artista i descobrim com li va costar fer-se un lloc en el món de la música.
Avui el Quique Ramos canvia la sintonia per un dia per homenatjar un dels grans noms de la música del segle XX que mai no va fer música, el locutor de ràdio nord-americà Doctor Demento. Per fer-ho, ens porta un disc que és com el cofre del tresor: és un recopilatori anomenat "Els pitjors discos del món". És un disc per amants de les emocions fortes, pels que us agrada mirar vídeos de gent que cau i es fa mal, pels que estimeu el ridícul i busqueu la sorpresa.
Avui, el Quique Ramos, periodista musical, diu que vol fer de científic i demostrar-nos on es troba l'autèntica bellesa i ànima de la música. Ho fa amb les gravacions originals de Roky Erickson i les versions que se n'han fet més tard.