Bolets que fan llet
Les lleteroles i els lleterols es caracteritzen per produir llet, també anomenada làtex, quan es trenca o talla el bolet. Es diferencien dels rovellons perquè el color del làtex mai és vermell o carbassa, sinó del color de la llet (per això, alguns lleterols també s'anomenen cabres o rovellons de cabra). Les lleteroles són bolets propers als pebrassos lleters, ja que també tenen la carn granelluda o esmicoladissa i el làtex majoritàriament blanc. Se'n diferencien per ser bolets menys massissos, menys compactes. Finalment, tenen la mateixa carn que les llores i els carboners, però cap d'aquestes té llet. És a dir, les lleteroles i els lleterols són bolets amb l'aspecte o la mida d'un rovelló o una llora però amb la llet d'un pebràs lleter.
No hi ha cap lleterola tòxica i és difícil confondre-les amb bolets perillosos. Per això van tan buscades. Això sí, moltes lleteroles i lleterols tenen el làtex picant, tant o més que el pebre, de manera que n'hi ha que són immenjables.
Per identificar aquests bolets cal observar, entre altres coses, els canvis de coloració de la llet un cop s'ha tallat la carn. Cal detectar aquests canvis després que hagin transcorregut entre 3 i 5 minuts de l'aparició de la llet. Si no noteu gaire clarament un canvi, cal esperar fins a mitja hora.