L'Abderrhaman Ait Khamouch ens explica la seva història, des de la seva arribada amb patera, fins a competir representant Espanya en els Jocs Paralímpics de Pequín i de Londres, on va guanyar medalles. Una història pura de superació que per a ell no s'atura aquí: el seu objectiu és l'or a Rio-2016 i un triomf absolut a la Marathon des Sables.
Una degeneració macular diagnosticada als 42 anys va canviar la vida de Mari Carmen Paredes. L'atletisme la va treure de la depressió i, al costat del seu guia, entrenador i marit, Lorenzo Sánchez, ja porta tres participacions en Jocs Paralímpics.
El Parkinson és una malaltia neurològica, per ara, sense cura. Sí, però, que se'n poden suavitzar els efectes, a través de la pràctica de l'esport. A les terres de Lleida, un grup d'afectats han descobert els beneficis que els aporta jugar a tenis taula.
El cúrling adaptat és una modalitat que es practica amb cadira de rodes. Per ara no n'hi ha cap equip estable a casa nostra. La Federació Espanyola d'Esports de Gel treballa per crear una lliga, una selecció que pugui competir internacionalment i, fins i tot, participar en Jocs Paralímpics.
Amb el lema "Endisa't en el món de la discapacitat i l'esport", el Museu Olímpic Joan Antoni Samaranch, de Barcelona, organitza cada curs diversos tallers per a escoles. Es tracta d'una activitat dinàmica i, sobretot, inclusiva. Primer una xerrada i després una classe pràctica per aprendre a jugar a golbol, boccia o vòlei terra.
Marc Gil té la malaltia de Stargardt, que provoca la pèrdua progressiva de la visió central. Va descobrir el crossfit a través del seu germà i va arribar a guanyar, fins i tot, proves internacionals. Quan va deixar l'alta competició va crear LEA, Limited Edition Athletes, un grup d'entrenaments de crossfit pensat expressament per a persones amb diversitat funcional.