Juan Carlos Unzué sorprèn els alumnes de segon de batxillerat de l'Institut Quatre Cantons de Barcelona amb una proposta temàtica que no s'esperen. El que arrenca com una classe de física s'acaba transformant en una intensa conversa sobre la presa de decisions, l'adaptació als canvis i, sobretot, la passió per viure. Juan Carlos Unzué també compartei amb els alumnes petites històries familiars o les músiques que l'han acompanyat durant molts anys. Tot això és part d'una lliçó de vida que formarà part de la trajectòria acadèmica dels alumnes.
Gerard Quintana té una trajectòria heterogènia. És músic, escriptor, periodista, actor... però mai abans havia fet de professor, que és el repte que li proposa "El suplent". L'institut va ser l'escenari de la seva revolució personal. Hi va tenir els primers contactes amb la música, va començar a escriure per a la revista de l'escola i, també, feia perdre els nervis al mestres tot sovint. Més de trenta anys després, torna al seu institut, el Jaume Vicens Vives de Girona, per fer de professor suplent a un grup d'alumnes de segon de batxillerat. En Gerard haurà de substituir la Pilar Escriche, la professora d'anglès, malgrat que mai l'ha estudiat. Ell, com molts altres, el va aprendre amb les cançons: Beatles, Dylan, Clapton... però en Gerard Quintana no farà una classe de llengua a l'ús, sinó que els vol parlar de "fracàs" i la música en serà el fil conductor. En una societat on només es premia l'èxit i el reconeixement immediat, ell voldrà donar-los el seu punt de vista sobre com n'és de vital assumir el fracàs com a part indispensable de la vida. Malgrat tot, serà una classe molt optimista, que acabarà parlant de l'amor, una altra de les temàtiques que l'apassionen.
L'actriu Clara Segura ha interpretat desenes de papers complexos al teatre, el cinema i la televisió, però avui s'enfronta a un repte nou i diferent: fer de professora a "El suplent". La Clara substituirà durant unes hores el professor de català de l'Institut Baix Camp de Reus i farà classe a un grup d'alumnes de primer de batxillerat.
Antonio Díaz, El Mago Pop, serà el protagonista del primer episodi d'"El suplent" i visitarà, per sorpresa, els alumnes de segon de batxillerat de l'Institut Federica Montseny de Badia del Vallès, l'institut on ell mateix va estudiar. Els joves el reconeixeran de seguida i quedaran en estat de xoc en saber que ell té la missió de fer de professor suplent. Però l'Antonio, que arriba per substituir el professor d'història, en realitat els ha preparat una classe molt personal. L'Antonio els explicarà com, de ben petit, somiava dedicar-se a la màgia i que era justament a classe on practicava constantment els trucs. Això li servirà com a punt de partida per parlar de passió i de talent, però també de la importància dels orígens. Per això l'il·lusionista de Badia farà un homenatge als seus pares, que li van permetre perseguir el seu somni, i sorprendrà els alumnes amb uns missatges que no s'esperen. Serà una classe amb una forta càrrega emocional, on també descobrirem uns joves de Badia plens de contradiccions, però també de somnis i de ganes d'homenatjar els seus propis progenitors. Una classe sorprenent, que serà estimulant per als alumnes i que no deixarà ningú indiferent.