Un restaurant caníbal a Berlín
Cebiche xilè o com entendre que les cuines no coneixen de fronteres
14/04/2024
Menú especial del restaurant caníbal dedicat a la filosofia i el menjar: compartim taula i cebiche en un restaurant peruà amb la filòsofa xilena Valeria Campos. Mentre parlem de gastronacionalismes, alimentació i política, ens preguntem per què els grans filòsofs occidentals han menystingut l'acte de menjar. Són qüestions que tracta al seu últim llibre "Pensar/Comer. Una aproximación filosófica a la alimentación", que publica amb l'editorial Herder. El cuiner Jordi Vilà, dels restaurants Alkimia i Alkostat, ens descobreix els secrets del suquet de peix i la sarsuela. Daniel Jordà, de Panes Creativos, hi posa el pa; i la sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, hi porta el vi. Repassem l'actualitat de la setmana centrada en el Fòrum Gastronòmic de Girona, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós, i Philippe Regol ens recomana l'especialitat del restaurant Agreste de Barcelona.