La música litúrgica va acompanyar Schubert al llarg de la seva vida. Va escriure sis misses romanes, una d'alemanya i altres obres litúrgiques menors. Avui completarem l'audició de l'última.
ESCOLTA-HO ARALa música litúrgica va acompanyar Schubert al llarg de la seva vida. Va escriure sis misses romanes, una d'alemanya i altres obres litúrgiques menors. Avui dedicarem el programa a sentir la primera missa completa que ens ha arribat, composta l'any 1814.
La mort de Rossini, el 13 de novembre de 1868 va motivar una proposta de Verdi a l'editor Ricordi per donar forma a una obra col·lectiva. Diversos compositors italians van participar en aquest projecte, però l'obra final no es va arribar a estrenar fins un segle més tard.
La mort de Rossini, el 13 de novembre de 1868 va motivar una proposta de Verdi a l'editor Ricordi per donar forma a una obra col·lectiva. Diversos compositors italians van participar en aquest projecte, però l'obra final no es va arribar a estrenar fins un segle més tard.
Avui completarem l'audició de "La Petita Missa Solemne" de Gioachino Rossini. Va ser escrita el 1865, tres anys abans de morir Rossini. La va escriure pensant en la participació de corals de tots els tipus, castratis, homes i dones. És una obra religiosa que mostra les característiques compositives i dramàtiques del compositor.
En el programa d'avui us descobrim una obra peculiar de l'àmbit litúrgic, es tracta de l'última missa de Gioachino Rossini, "La Petita Missa Solemne", escrita l'any 1865. Rossini va deixar d'escriure en el punt més àlgid de la seva carrera, tot i que va trencar la seva promesa i va escriure algunes obres per a música de cambra o "La Petita Missa Solemne", aquesta última, potser, pensada perquè esdevingués el seu propi memorial. Aquesta missa és una mostra de les característiques compositives de Gioachino Rossini. Avui us proposem sentir-ne la primera meitat.
En el programa d'avui completem l'audició de l'"Stabat Mater" de Gioachino Rossini. És un dels arranjaments musicals inspirats en el poema sobre el patiment de Maria, mare de Déu, als peus de la creu que data de finals del segle XIII. La versió de Rossini, que data de la dècada de 1830, s'apropa a l'àmbit operístic i va contribuir a la fama del compositor, tot i que en aquell moment ja havia abandonat la seva etapa operística.
En aquesta edició recuperem el programa passat i reprenem la "Missa de Glòria" de Gioachino Rossini. La "Missa de Glòria" és considerada una de les obres de gran bellesa del compositor i va tindre una gran rebuda en què Rossini entra en la seva etapa més esplendorosa. La va estrenar el 24 de març del 1820 a l'església de San Ferdinando de Nàpols. Avui reprenem l'audició des del "Glòria".
Gioachino Rossini va ser, a més d'un dels compositors més importants de l'escena operística del segle XIX, compositor de música religiosa. En el programa d'avui us proposem una de les obres de grans dimensions de l'autor, la "Missa de Glòria". La podem considerar una obra de joventut, la va escriure només amb 28 anys durant la seva estada a Nàpols. També podem dir que amb aquesta missa marca l'inici de la seva etapa de màxima esplendor. La va estrenar el 24 de març del 1820 a l'església de San Ferdinando de Nàpols.