Mario Casas, Léa Seydoux, Oriol Broggi, Paula Beer i Gaspard Ulliel, entre els protagonistes de l'últim "Cinema 3" de la temporada Jaume Figueras entrevista el veterà i prestigiós actor de doblatge Arseni Corsellas. Entre els actors més importants que ha doblat es troben Burt Lancaster, Rock Hudson, Sean Connery i Richard Burton. Reportatge "De la pantalla a l'escenari", sobre la tendència actual a portar als escenaris èxits de la gran pantalla. En parlem amb Garry McQuinn i Marcos Cámara, productors del musical "Priscilla", i amb Oriol Broggi, que va dirigir l'adaptació teatral del film "Una giornata particolare", d'Ettore Scola. Avancem diverses estrenes de les setmanes de Nadal: -Contratiempo, d'Oriol Paulo. En parlem amb el director i amb el protagonista, Mario Casas. -Frantz, de François Ozon. En parlem amb la protagonista, l'actriu alemanya Paula Beer, a qui vam entrevistar al festival de Sant Sebastià. -Mimosas, d'Oliver Laxe, guanyadora del Gran Premi de la Setmana de la Crítica al festival de Canes. Allà vam parlar amb el director. -Mine, de Fabio Guaglione i Fabio Resinaro. Vam entrevistar-ne els directors al festival de Sitges. -Sólo el fin del mundo, de Xavier Dolan, guanyadora del Gran Premi del Jurat al Festival de Canes. Allà vam parlar amb tres dels protagonistes: Gaspard Ulliel, Nathalie Baye i Léa Séydoux. I, a la secció Ni blanc ni negre, Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre les pel·lícules més destacades que s'han rodat a Barcelona.
Reportatge sobre els títols de crèdit de cinema. En parlem amb dos dissenyadors de títols de pel·lícules: Joana Teixidor ("Petit indi") i Fernando Domínguez ("Eva", "Toro", "Star Trek: más allá") i també amb la Gemma Solanas, coautora del llibre de referència d'aquesta disciplina, "Uncredited", que repassa les millors seqüències de crèdits de la història del cinema. Entrevistem Cristina Castaño, una de les actrius amb més projecció del panorama espanyol actual. Ha triomfat a la televisió; al teatre ha sigut una memorable Sally Bowles pèl-roja, a "Cabaret"; i aquest any ha desplegat la vis còmica a la pel·lícula "Nacida para ganar", una de les sorpreses de l'any. Amb motiu de l'estrena de la comèdia "Fiesta de empresa" (Josh Gordon, Will Speck), fem un repàs a la corrent que proposa una mirada desmitificadora i gamberra sobre el Nadal, des de clàssics com "Malson abans de Nadal" (Henry Selick, 1993) o "Gremlins" (Joe Dante, 1984), a nous títols de culte com "Krampus. Maldita Navidad" (Michael Dougherty, 2015). I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre les pel·lícules més emblemàtiques ambientades a la ciutat de Roma.
L'endemà que Kirk Douglas hagi fet 100 anys, "Cinema 3" li dedica un reportatge amb els moments destacats de la seva carrera i recupera fragments d'una entrevista que Jaume Figueras va fer a l'actor, l'any 1990. Entrevistem Alexandra Jiménez, un dels rostres més sol·licitats de la comèdia dramàtica espanyola actual. L'actriu ha treballat al costat de directors com Paco León, Borja Cobeaga o Javier Ruiz Caldera i ha demostrat la seva vis còmica a títols com "No controles", "Kiki, el amor se hace" o "Nacida para ganar". Ara protagonitza al costat de Dani Rovira el film "100 metros" i hem aprofitat per repassar amb ella la seva exitosa trajectòria. Amb motiu de l'estrena de la pel·lícula "María y los demás" parlem amb Nely Reguera i Bárbara Lennie, directora i protagonista d'aquesta divertida comèdia independent, que va ser molt ben acollida al festival de Sant Sebastià. I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debaten sobre pel·lícules ambientades a la ciutat de Tòquio.
Jaume Figueras entrevista Mercè Pons, amb motiu de l'estrena de la pel·lícula "La millor opció", d'Òscar Pérez. L'actriu hi interpreta la mare adoptiva d'un noi sahrauí que es troba davant d'una situació vital límit. Reportatge sobre el cineasta coreà Park Chan-Wook, amb motiu de l'estrena de la seva última pel·lícula, l'enlluernadora "La doncella", que va guanyar el premi del públic al festival de Sitges. Nosaltres el vam entrevistar al festival de Canes. Parlem de l'estrena de la gran producció "Los últimos de Filipinas" amb el seu director, Salvador Calvo, i alguns dels seus intèrprets, com Álvaro Cervantes, Luis Tosar o Karra Elejalde. També ens fem ressò de l'arribada a les sales de la nova producció de Disney, "Vaiana". N'hem parlat amb els seus directors, John Musker i Ron Clements, responsables també d'altres títols clàssics de la factoria, com "Aladdin" o "La sirenita". I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debaten sobre pel·lícules ambientades a la ciutat de París.
Jaume Figueras entrevista Fernando Trueba amb motiu de l'estrena de "La reina de España", continuació de les peripècies de la "troupe" de cinema de "La niña de tus ojos" (1998), encapçalada per Penélope Cruz, Antonio Resines, Loles León, Rosa Maria Sardà i Santiago Segura, entre molts altres. Perfil del cineasta danès Nicolas Winding Refn, amb motiu de l'estrena de "The neon demon", un conte fosc sobre el revers perillós del món de la moda. Vam parlar amb el director al festival de Sitges. Estrena de la premiadíssima pel·lícula palestina "Bar bahar. Entre dos mundos". En parlem amb la directora Maysaloun Hamoud, que ha visitat Barcelona. També arriba a la cartellera "Los exámenes", el nou film del cineasta romanès Cristian Mungiu. Hi vam parlar a l'últim festival de Canes, on la pel·lícula va guanyar el premi a la millor direcció. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre pel·lícules ambientades a la ciutat de Nova York.
Amb motiu del 70 aniversari de la publicació de la revista Fotogramas, Jaume Figueras entrevista Elisenda Nadal, que la va dirigir durant quaranta anys, i Toni Ulled Nadal, que hi està al capdavant des de fa una dècada. En tot aquest temps, i sempre des de Barcelona, Fotogramas s'ha mantingut com la capçalera de referència de la informació cinematogràfica a l'estat i és una eina indispensable en la formació cinèfila de diverses generacions d'aficionats. Les estrenes de les pel·lícules "Amor y amistad", comèdia ambientada en un palau anglès del segle XVIII, i "La mort de Louis XIV", sobre els últims dies de vida del monarca a Versalles, ens porta a la cartellera el cinema més cortesà. N'hem parlat amb els respectius directors: Whit Stillman i Albert Serra. Parlem amb Teresa Gimpera, Ricard Farré i Ventura Pons de l'última pel·lícula que ha dirigit aquest últim: "Oh! Quina joia!". I no ens oblidem de la gran estrena de ciència ficció de la setmana: "La llegada", de Denis Villeneuve. I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre la filmografia de Catherine Deneuve.
Amb motiu de les estrenes d'"American Honey", d'Andrea Arnold, i de "Comanchería", de David McKenzie, parlem d'una tendència de retratar el costat menys amable de les profunditats del paisatge americà. Al reportatge "Amèrica trencada" repassem films que s'allunyen de la típica postal colorista per definir situacions i personatges a la deriva, des de gèneres com el thriller o el drama. En parlem amb Maria Adell, autora del llibre "Ruta 66. Coches, moteles y canciones de película". Destaquem quatre estrenes més que arriben a la cartellera: Una comèdia dramàtica: "Después de la tormenta". Vam entrevistar-ne el director, Hirokazu Kore-eda, i la protagonista, la gran estrella japonesa Kirin Kiki ("Una pastelería en Tokyo"), al festival de Sant Sebastià. Una altra comèdia dramàtica, amb tocs de tragèdia: "Las furias". És el primer llargmetratge dirigit per Miguel del Arco i n'hem parlat amb un dels protagonistes, Pere Arquillué. Una comèdia romàntica: "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas". Hem entrevistat dos dels protagonistes principals del nou film de Maria Ripoll: Verónica Echegui i Álex García. Una comèdia satírica: "El ciudadano ilustre". Hem parlat amb els directors, Gastón Duprat i Mariano Cohn, i amb Nora Navas, una de les protagonistes d'aquesta coproducció catalanoargentina. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen de pel·lícules basades en best-sellers literaris.
Jaume Figueras entrevista Christopher Walken, amb motiu del Gran Premi Honorífic que va recollir al festival de Sitges 2016. L'actor nord-americà, especialitzat en personatges misteriosos i inquietants, repassa alguns dels rols més inoblidables de la seva carrera, en títols com "El caçador", "Diners caiguts del cel", "Pulp fiction" o "Amor a quemarropa". Reportatge sobre la visualització cada cop més freqüent i honesta de les relacions homosexuals a les pel·lícules que arriben a les cartelleres. N'hem parlat amb la directora Catherine Corsini, directora del film "Un amor de verano"; el realitzador Olivier Ducastel i l'actor Geoffrey Couët, codirector i coprotagonista de "Theo & Hugo, París 5:59"; i amb Joako Ezpeleta, codirector de Fire!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona. S'estrena la pel·lícula "100 metros" i parlem amb el director Marcel Barrena d'aquesta comèdia dramàtica protagonitzada per Dani Rovira, Karra Elejalde i Alexandra Jiménez. També arriba a la cartellera el film "La bailarina", que recrea la intensa experiència creativa de la coreògrafa Loïe Fuller i la seva relació turmentosa amb la mítica Isadora Duncan. N'entrevistem la directora, Stéphanie di Giusto. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen de pel·lícules en què hi té un gran protagonisme un cadàver, com a la recent guanyadora del festival de Sitges, "Swiss army man".
Les façanes de "Can Pistoles", Terele Pávez, Ken Loach i el cinema social, a "Cinema3" Jaume Figueras visita l'exposició "Les façanes de `Can Pistoles' (1926-1989)", a la Filmoteca de Catalunya, en què recrea els insòlits reclams publicitaris i els cartells de les estrenes que van decorar l'edifici del desaparegut cinema Capitol, a la Rambla de Canaletes de Barcelona. Terele Pávez és la protagonista de l'entrevista en profunditat de Jaume Figueras de la setmana. L'actriu, que va rebre el premi Nosferatu a l'últim festival de Sitges, porta més de seixanta anys davant de les càmeres, és una còmplice imprescindible del cinema d'Àlex de la Iglesia i, en la conversa, demostra una vigorosa força expressiva. Amb motiu de l'estrena de la nova pel·lícula de Ken Loach, "Yo, Daniel Blake", ens fixem en els cineastes que segueixen defensant amb les seves produccions un cinema compromès i de denúncia. En parlem amb Paul Laverty, guionista habitual de Ken Loach; i amb Emmanuelle Bercot, directora i guionista de "La doctora de Brest", que s'estrenarà en les pròximes setmanes. S'estrena "Que Dios nos perdone", un thriller de temperatura sufocant. En vam parlar al festival de Sant Sebastià amb el director, Rodrigo Sorogoyen, i amb els dos protagonistes: Antonio de la Torre i Roberto Álamo. També arriba a la cartellera "Dead slow ahead", una experiència sensorial captivadora a bord d'un vaixell de càrrega, premiada a festivals tan importants com el de Locarno. N'hem parlat amb el director Mauro Herce. I, a la secció "Ni blanc ni negre" Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre pel·lícules protagonitzades per gegants.
Max von Sydow, onada de canibalisme i l'estrena de "La propera pell", a Cinema 3 Jaume Figueras entrevista Max von Sydow, amb motiu del Gran Premi Honorífic que l'actor suec ha rebut al festival de Sitges. Tot un mite del cinema, el teatre i la televisió, von Sydow imposa la seva presència carismàtica des de fa més de 55 anys, tant en les pel·lícules d'Ingmar Bergman com en els capítols de "Joc de trons". Parlem de la tendència actual del cinema fantàstic d'abordar històries relacionades amb el canibalisme. Al festival de Sitges n'hem tingut una bona mostra: "Raw", "Tenemos la carne" o "The neon demon". Hem parlat amb Julia Ducournau, directora de "Raw"; Emiliano Rocha, director de "Tenemos la carne"; i amb Ruggero Deodato, autor del títol més emblemàtic d'aquest subgènere, "Holocausto caníbal" (1980). S'estrena "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, guanyadora de sis premis a l'últim festival de Màlaga, entre ells el de la joventut, el de la crítica, el de millor direcció i el de millor actriu per a Emma Suárez. Vam parlar amb els directors durant el festival de cinema d'autor de Barcelona i amb el protagonista, Àlex Monner, durant el festival de Sitges. També arriba a la cartellera "Verano en Brooklyn", dirigida per Ira Sachs, a qui vam entrevistar en el festival de Sant Sebastià. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre pel·lícules que tracten el període de l'adolescència.
El festival de Sitges, Arturo Fernández, Oliver Stone i el cinema de capa i espasa, a "Cinema 3" Crònica dels moments més destacats de la 49 edició del festival de cinema de Sitges, que estarà en marxa fins el diumenge 16 d'octubre. Parlarem de les pel·lícules que hagin tingut més ressò entre els aficionats i entrevistarem els noms més il·lustres que visitin el festival. Jaume Figueras entrevista Arturo Fernández, un actor clàssic del cinema espanyol. Al llarg de més de seixanta anys de carrera professional, Fernández ha intervingut en títols populars com "Distrito quinto", "Bahía de Palma", "El crack dos", "La tonta del bote", "El día que nací yo" o "Truhanes". Als 86 anys, l'actor continua en actiu i aquests dies interpreta l'obra "Enfrentados", al Teatre Apolo de Barcelona. S'estrena "Snowden", l'última pel·lícula dirigida per Oliver Stone. Vam parlar amb el director i amb els dos protagonistes, Joseph Gordon-Levitt i Shailene Woodley, al festival de Sant Sebastià, on la pel·lícula es va presentar fora de competició. També arriba a les cartelleres "Después de nosotros", un drama familiar del director belga Joachim Lafosse, a qui també vam entrevistar al festival de Sant Sebastià. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre els seus títols preferits del cinema d'espadatxins.
Amb motiu de la celebració del festival de Sitges, analitzem la relació entre el cinema i la literatura fantàstica. En parlem amb Belén Atienza, productora executiva d'"Un monstre em ve a veure", el film dirigit per J. A. Bayona i basat en la novel·la de Patrick Ness; i també amb José Antonio Fideu, escriptor i autor de "Los últimos años de la magia", novel·la guardonada amb el Premi Minotauro de Literatura Fantàstica i Ciència Ficció 2016, en el marc del festival de Sitges. Ens fixem en els buscadors de tresors cinematogràfics: els col·leccionistes de cine, buscadors romàntics de material imprès que avui en dia conviuen amb els compradors moderns que fan les comandes per la xarxa. Una espècie d'aficionats que comparteixen l'espai domèstic amb el marxandatge generat pel cinema i per les sèries. També recollim declaracions del mateix J. A. Bayona i de l'actriu Sigourney Weaver sobre l'arribada als cinemes d'"Un monstre em ve a veure". Una altra de les estrenes de la setmana és "Historia de una pasión", basada en la vida i obra de la poeta nord-americana Emily Dickinson. En vam parlar al festival de Sant Sebastià amb el director, Terence Davies, i amb la protagonista, Cynthia Nixon. I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debaten sobre pel·lícules protagonitzades per germans bessons.
Jaume Figueras entrevista Gael García Bernal, amb motiu del premi honorífic Jaeger-Le Coultre a la trajectòria en el cinema llatí que ha rebut en el passat festival de Sant Sebastià. L'actor mexicà està a les cartelleres amb la pel·lícula "Neruda", de Pablo Larraín. Parlem amb Paul Verhoeven sobre la seva última pel·lícula, la brutal i magnífica "Elle". Amb la complicitat d'una Isabelle Huppert espaterrant, el director holandès ha dirigit un film deliciosament pervers, destinat a causar furor en una filmografia farcida de títols de culte com "Robocop", "Instint bàsic", "Starship troopers" o "Showgirls". Arriben a la cartellera dues produccions espanyoles presentades en el festival de Sant Sebastià: "La reconquista", de Jonás Trueba, i el documental "Manda huevos", de Diego Galán. Allà vam parlar amb el director i els protagonistes de la primera (Francesco Carril, Itsaso Arana, Aura Garrido), i també amb el director de la segona, així com amb Carmen Machi, que hi posa la veu en off. I, a la secció de "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre les pel·lícules que més els han aterrit a la vida com a espectadors.
Antonio Chavarrías, festivals de cinema d'estiu i una selecció d'estrenes per a les vacances, en l'últim "Cinema 3" de la temporada Jaume Figueras acomiada la temporada de "Cinema 3" amb una entrevista a Antonio Chavarrías, que el 2 de setembre estrenarà la seva nova pel·lícula com a director: "The chosen (L'escollit)", un thriller històric sobre l'asassinat de Trotsky a mans del català Ramon Mercader. Recomanem tres festivals de cinema de les pròximes setmanes: el MónFilmat, a Amposta; el Cryptshow, a Badalona; i l'Atlántida FilmFest, a Palma de Mallorca i, sobre tot, a la xarxa. Fem un repàs a les pel·lícules que s'estrenaran durant els mesos d'estiu i que ja hem pogut veure. N'hem parlat amb els responsables d'un bon grapat: Steven Spielberg ("Mi amigo el gigante"); Jodie Foster, Julia Roberts i Jack O'Connell ("Money monster"); Jesse Eisenberg ("Café society"); Terence Davies i Kevin Guthrie ("Sunset song"); Joachim Lafosse i Louise Bourgoin ("Los caballeros blancos"); Eduard Cortès i Sílvia Pérez Cruz ("Al costat de casa"). Parlem de tres estrenes destacades de la setmana: "Desde allà", de Lorenzo Vigas; "The program (el ídolo)", de Stpehen Frears; i "Un hombre de altura", de Laurent Tirard. I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina fan una selecció de pel·lícules de temàtica estiuenca.
Eduardo Noriega, Peter Suschitzky, Pilar López de Ayala i "Summer camp", a "Cinema 3" Jaume Figueras entrevista Eduardo Noriega, que acaba d'estrenar als cinemes la comèdia "Nuestros amantes", dirigida per Miguel Ángel Lamata. Reportatge sobre el reputat director de fotografia Peter Suschitzky. Els seus crèdits inclouen títols imprescindibles de la cultura popular dels últims 40 anys, com "The Rocky Horror Picture Show" (1975), "L'imperi contraataca" (1980) o "Mars attacks!" (1996). A més, és el director de fotografia de totes les pel·lícules del cineasta canadenc David Cronenberg des de fa 28 anys, des de "Inseparables" (1988) fins a "Maps to the stars" (2014). Jaume Figueras va parlar amb Peter Suschitzky a l'últim festival de Canes, on va rebre un premi honorífic. S'estrena el thriller "Summer camp". En vam parlar al festival de Sitges amb Alberto Marini, director de la pel·lícula, i amb dos dels protagonistes: Àlex Monner i Andrés Velencoso. En el mateix festival vam entrevistar Jeremy Saulnier, director d'un altre thriller que també arriba a la cartellera: "Green room". També tindrem declaracions de Pilar López de Ayala, que estrena la pel·lícula "Rumbos", de Manuela Moreno. I parlarem amb Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen, les quatre directores de "Les amigues de l'Àgata", un projecte sorprenent que també s'estrena a les sales. I, a la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina parlen sobre diverses pel·lícules que porten la paraula "dos" al títol.
Efectes digitals. Saura, Coixet i la fotografia. I Steve McQueen, a "Cinema 3" Amb motiu del Premi Nacional de Cultura atorgat a Antaviana Films, parlem amb Josep M. Aragonés i Rosa Fusté, els dos fundadors d'aquesta empresa de postproducció digital capdavantera en la recerca tecnològica en el camp dels efectes especials digitals i la seva aplicació pràctica. A través de la seva experiència, coneixerem com ha estat l'evolució de la postproducció en les últimes dècades, i sobretot, com han treballat en pel·lícules com "Ningú no vol la nit", "El rey de la Habana" o "Les aventures de Tadeu Jones". Reportatge sobre la relació entre cinema i fotografia, amb motiu de la coincidència de tres exposicions a Barcelona que barregen les dues disciplines: "Faces", amb fotografies realitzades per Isabel Coixet durant els seus rodatges; "Carlos Saura Fotógrafo. España años 50", amb imatges de joventut preses pel cineasta Carlos Saura; i "Cineastes al seu lloc", una sèrie de retrats realitzats per Òscar Fernández Orengo a alguns dels directors de cinema espanyol més rellevants dels últims anys. Parlem amb tots tres per conèixer més a fons la relació entre aquests dos arts de la imatge. S'estrena la pel·lícula "Acantilado" i n'hem parlat amb la directora, Helena Taberna, i dos dels protagonistes, Daniel Grao i Juana Acosta. També arriba a la cartellera el film "Fatima", guanyador contra tot pronòstic de l'últim premi César del cinema francès a la millor pel·lícula. N'hem parlat amb el seu director, Philippe Faucon. I, amb motiu de l'estrena del documental "Steve McQueen. The man and Le Mans", Jaume Figueras i Àlex Gorina dediquen un "Ni blanc ni negre" a la figura d'aquest mite de Hollywood i a les pel·lícules de curses de cotxes.
Jaume Figueras entrevista Àlex Brendemühl per parlar de la seva experiència a la competició oficial del festival de Canes, en la que ha participat com a coprotagonista de la pel·lícula de Nicole Garcia "Mal de pierres", al costat de dos astres del cinema francès com són Marion Cotillard i Louis Garrel. Tanquem la nostra crònica del festival de Canes amb un balanç de l'edició d'aquest any. En parlem amb molts dels protagonistes de les últimes jornades del certamen: Albert Serra, Sonia Braga, Léa Seydoux, Cristian Mungiu, Brillante Mendoza i, per suposat, Juanjo Giménez, el cineasta català que ha guanyat la Palma d'or al millor curtmetratge, per "Timecode". Amb motiu de l'estrena de "Alicia a través del espejo" parlem amb James Bobin, director d'aquesta seqüela de "Alicia en el país de las maravillas" que ha produït Tim Burton i que tornen a protagonitzar Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway i Johnny Depp. També hem parlat amb Pau Faus, que estrena el film "Alcaldessa", sobre el viatge d'Ada Colau des de l'activisme a la política. El film va obtenir el premi al millor director a la secció de documentals de l'últim festival de Màlaga. I, en la secció "Ni blanc ni negre", Jaume Figueras i Àlex Gorina debaten sobre el cinema documental i els seus títols preferits d'aquest gènere.
El festival de Canes i l'estrena d'"El rei borni", a "Cinema 3" Jaume Figueras presenta el programa des del festival de Canes, on s'ha desplaçat amb part de l'equip de "Cinema 3". Repassarem els moments i les pel·lícules mes destacats de les primeres jornades del festival i parlarem amb molts dels grans protagonistes que han passat aquests dies per Canes: Julia Roberts, Pedro Almodóvar, Jodie Foster, Jesse Eisenberg, Juliette Binoche, Àlex Brendemühl, Park Chan-Wook, Olivier Assayas i Kristen Stewart, entre d'altres. Recuperem la conversa que vam mantenir a Canes l'any passat amb el director xinès Jia Zhang-Ke per parlar de l'estrena de "Más allá de las montañas". I, amb motiu de l'estrena d'"El rei borni", hem entrevistat els dos protagonistes del film: Miki Esparbé i Alain Hernàndez i també el seu director, Marc Crehuet. La pel·lícula també ens serveix de punt de partida per a un "Ni blanc ni negre" en què Jaume Figueras i Àlex Gorina debatran sobre films basats en obres de teatre.