Anar a la navegació principalAnar al contingut

Truc de cuina amb Marc Ribas

Coure cigrons: tenim el truc definitiu perquè et quedin sempre tendres

Una cosa (aparentment) senzilla com és coure uns cigrons fàcilment pot acabar en drama. I ningú vol acabar menjant cigrons durs com perdigons, oi? Hi ha una recepta infal·lible perquè això no passi, i la tenim nosaltres

Évelin Pérez

15/12/2022 - 15.24 Actualitzat 16/12/2022 - 11.07

Coure cigrons: tenim el truc definitiu perquè et quedin sempre tendres

Des de temps immemorials, les àvies han controlat el cotarro a la cuina. Bàsics com saber coure uns cigrons no tenen misteris per a elles. Però potser no tens la sort que el coneixement d'aquest Sant Grial de la cuina hagi arribat fins a tu. No hi ha problema: nosaltres som molt de compartir, i li hem preguntat al Marc Ribas el pas per pas de com fer-ho. 

 

1. Primer de tot, cal hidratar els cigrons. Ja t'avisem que aquest pas demana temps. Aboquem els cigrons en un recipient prou gran i els submergim en aigua mineral. Molt important: si fem servir una aigua que és molt pesant, hi haurem d'afegir una mica de bicarbonat. Posem el recipient amb els cigrons i l'aigua a la nevera durant 12 hores.

 

2. Una vegada que els cigrons ja s'han hidratat, els traiem de l'aigua. Per anar bé, ens hauran d'haver duplicat la mida. Retirem aquella aigua, que veurem que ha quedat del color d'un te i no ens interessa.

 

3. Posem els cigrons a l'olla amb aigua nova quan l'aigua ja bull, SEMPRE quan l'aigua ja bull. Mai els hem de posar de fred a calent perquè ens quedarien durs. Deixem que coguin a poc a poc durant mitja hora a l'olla exprès, o una hora ben bona en olla normal. 

 

4. Una vegada ja s'han cuit, parem el foc i els deixem a dins un parell d'hores. "Que reposin, que s'expressin", diu el Marc. Vaja, que els hi donem el seu espai! Així, ens promet el Marc, seran "molt més bons".