Anar a la navegació principalAnar al contingut

Ara sí que aprendràs a cuinar!

Cuina casolana per a la generació TikTok: Maria Nicolau prepara "Cuina salvatge"

La xef Maria Nicolau tindrà programa propi: "Cuina salvatge". Un format exclusivament digital pensat per introduir la generació TikTok als fogons amb trucs, secrets i bàsics de la cuina catalana

21/07/2023 - 12.30 Actualitzat 11/11/2023 - 01.05

Cuina casolana per a la generació TikTok: Maria Nicolau prepara "Cuina salvatge"
Maria Nicolau: disposada a ensenyar-nos a cuinar © Aleix Serra

La xef Maria Nicolau es posa al capdavant de "Cuina salvatge", un nou espai exclusivament digital que tindrà forta presència a les xarxes socials i els canals digitals de TV3. A través de càpsules curtes, de menys de 10 minuts, la xef explicarà bàsics de la cuina catalana, trucs, secrets i tot el que cal saber per atrevir-nos a cuinar.

El plantejament parteix d'un punt de vista generacional i busca descobrir-nos una cuina assequible, sostenible i de qualitat per a tots els públics, sobretot aquells que viuen més allunyats dels fogons.

A més d'un receptari variat, amb espai per als clàssics i per a la innovació, el format comptarà amb convidats estrella del panorama juvenil català, així com visites fora de plató per reivindicar també l'àmbit rural. Amb un llenguatge més proper al videoblog que a la recepta televisiva, el programa demostrarà que aprendre a cuinar és la millor opció tant per a la butxaca com per al planeta. I per menjar com reis, és clar. Tot, a prova de generació Z.

Maria Nicolau (La Garriga, 1982) és cuinera d'ofici i de vocació. Després de vint anys d'experiència treballant en nombrosos restaurants de Catalunya, Espanya i França, Nicolau està reafirmant la seva aposta per la divulgació a través de diferents projectes dins el món de la comunicació: actualment col·labora en diferents programes de TV3 i Catalunya Ràdio, com el "Tot es mou", "El matí de Catalunya Ràdio" o l'"Està passant"; publica el llibre "Cuina! O barbàrie" (Ara Llibres, 2022), un èxit en vendes que ja supera la sisena edició. Paral·lelament, publica articles i continua fent rebombori a les xarxes, sempre amb l'objectiu d'acostar la cuina al nostre dia a dia.

"Cuina salvatge" compta amb una trentena de càpsules de curta durada i és una producció de TV3 amb la col·laboració d'Abacus, sorgida de la crida de projectes audiovisuals culturals, innovadors i divulgatius d'entreteniment de la CCMA i l'ICEC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


#CuinaSalvatgeTV3