Anar a la navegació principalAnar al contingut

més info

"Cuina x solters" és un programa, que es va estrenar al 2003, que converteix els aliments en protagonistes i que va néixer amb l'objectiu de fomentar entre els espectadors, sobretot els més joves, la dieta sana i equilibrada, amb la informació dels aliments, les propietats i virtuts que tenen, i les tècniques culinàries que es poden fer servir per condimentar plats nutritius, equilibrats i fàcils de preparar. "Cuina x solters" també és una aportació de Televisió de Catalunya a les campanyes de prevenció de la salut.

"Cuina x solters" manté l'estructura de format bàsica incorporant elements addicionals que permeten aprofundir més en els temes que es tracten en cada programa. L'espai comença amb la secció on es fa la tria i compra dels productes que necessitarem per cuinar. L'element nou d'aquest any és que, en alguns casos, i amb una finalitat didàctica, l'equip del programa es desplaça a l'espai natural on s'aconsegueix un aliment determinat. Per exemple, anar a l'hort, si el que volem són tomàquets, per veure com es cullen o com és la planta d'on creixen.

La segona part del "Cuina x solters", en què l'Ismael elabora el plat, inclou aquesta temporada, de forma fixa, una part de resum final d'aproximadament un minut.

La novetat més important del format d'aquesta tardor és una secció, d'uns 50 segons, on l'Ismael, convertit en un dibuix animat, dóna consells pràctics sobre com millorar hàbits alimentaris, aconseguir una bona higiène a la cuina o fer una bona compra i conservació dels aliments.

"Cuina x solters" compta amb l'assessorament científic de la doctora Montse Folch, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i experta en nutrició i dietètica. La direcció del programa és de M. Lluïsa Farré.