El seu nom significa "suficient" en cambodjà, però als 70 anys aquesta xef i empresària continua superant-se. Va fugir de la guerra del seu país i va anar a parar a Barcelona, on va obrir un dels primers restaurants asiàtics de la ciutat i va comercialitzar els rotllets de primavera quan encara eren un menjar exòtic. La Kav Ly, somrient i entusiasta, s'estira a "El divan" per repassar una vida plena d'obstacles i reptes assolits, just en el moment que comença el projecte A lo loco, una nova línia de negoci de menjars precuinats.
L'autor de l'exitós "El pont dels jueus" vesteix de ficció un dels episodis més desconeguts dels inicis de la Guerra Civil, a través del qual explica què va passar a Montserrat durant l'inici del conflicte. És "La muntanya del tresor", un nou fruit de la curiositat innata d'aquest autor, que fins fa poc era una de les cares més carismàtiques de TV3. Martí Gironell se sincera davant Sílvia Cóppulo i reflexiona sobre el seu procés creatiu, l'amor a la seva família, el seu passat als mitjans de comunicació o el moment que viu Catalunya com a país. I tot plegat, seguint el ritme de les cançons que han marcat cada pas de la seva vida.
"El divan" rep una escriptora, historiadora i filòloga que amb 68 anys ha publicat una setantena de llibres. El darrer, publicat a finals del 2023, es diu "Les illes interiors" i narra la fascinant història de Clotildina Cerdà, la filla il·legítima d'Ildefons Cerdà. Aquest personatge va encisar Maria Carme Roca, una autora que a més de novel·les històriques també ha fet molta obra per a infants i adolescents i ha rebut diversos reconeixements importants, com el Premi Prudenci Bertrana del 2018 per la novel·la "El far". Roca s'ha estirat a "El divan" per conversar amb Sílvia Cóppulo sobre la seva obra i la seva vida. Per què novel·la històrica? Per què novel·les infantils i juvenils? Ha donat algunes pistes. Per exemple: "M'agrada molt viatjar en el temps i en les èpoques perquè fent-ho aprenc" o "L'adolescència és una edat fantàstica".
Sílvia Cóppulo conversa amb tot un activista de la salut. Ha dedicat la seva vida a lluitar contra malalties infeccioses com la sida o la covid-19. És Bonaventura Clotet i Sala, metge, director clínic territorial de l'àrea metropolitana nord de Can Ruti. Director de l'Institut de Recerca de la Sida IRSICaixa. Ha investigat molt en l'àmbit mèdic, però destaca que en el pla personal és important haver descobert que "el que compta és el present" i que "cal aprendre a gaudir-lo". Descendent de metges (i de Bonaventures Clotets) i pare d'actors reconeguts com l'Aina i el Marc Clotet, recorda i insisteix que sense diners no es pot fer investigació que permeti avenços mèdics: "Les idees són fàcils. El que és difícil és executar-les. Per fer-ho, l'únic que cal són diners. Els que en tenen han de saber que poden contribuir que s'avanci en malalties com l'Alzheimer o el càncer i evitar noves pandèmies. Segur que en treuen un bon retorn emocional."
El doctor Julián Gabarre és una eminència de la morfopsicologia, la disciplina que estudia la personalitat a partir de les característiques de la cara. Sílvia Cóppulo conversa amb ell a "El divan" per comprovar si és cert el refrany popular de "la cara és el mirall de l'ànima", es deixa analitzar la cara i també li demana que llegeixi els rostres de famosos com Pedro Sánchez, Rosalía o Messi.
Convertim "El divan" en una classe magistral sobre el fetge. El catedràtic de Medicina de la UB i investigador reconegut a nivell internacional explica les seves descobertes i resol algunes preguntes clau: Com es pot prevenir una cirrosi? Quin grau de consum d'alcohol està considerat de risc? Quants croissants puc menjar en un mes? Orelles ben obertes per escoltar tot un savi de la medicina.
Podria haver estat una cooperant internacional de l'ONU lluitant contra les desigualtats, però ho va deixar tot quan se li van obrir les portes del Monestir de Sant Benet de Montserrat. La mare abadessa Maria del Mar Albajar (també economista, teòloga i experta en "focusing") ens convida al claustre amb vistes a les muntanyes de Montserrat: conversadora lúcida i confident, Albajar parla de l'amor, la mort i la vida monàstica; i no s'estalvia crítiques a la gestió de l'Església catòlica.