Anar a la navegació principalAnar al contingut
La fonda

El bacallà a la cuina de muntanya

Durada: 53 min
29/07/2024
Bacallà, salut i sort és la proposta i la reivindicació d'en Diego Alías, propietari i cap de cuina de Ca l'Amador, a Josa de Cadí. El bacallà és cuina però també és història. Sobretot a les cases de l'interior de Catalunya, quan fa uns anys era dels pocs peixos que hi havia a la taula. I, sobretot, perquè en Diego ve de família de bacallaners. Els seus pares, el Diego i la Virginia, havien tingut una parada de pesca salada al mercat de la Sagrada Família. També anem cap al mercat del Guinardó a veure què s'hi cuina; el sommelier i cap de sala Joan Juncà, de Ca l'Enric de la Vall de Bianya, passa pel "Bocatto di cardinale"; l'especialista cervesera Judit Càrtex ens porta un nou estil de cervesa; l'Ari Rodrigo ens posa el restaurant Masia Can Ferran a la "Guia Virginias", i el pagès i enòleg Jordi Esteve ens porta la seva particular poesia lliure.

Àudios