Anar a la navegació principalAnar al contingut

Pròximament

"El cas Loveparade"

Relat periodístic del macrojudici per la mort de 21 persones per culpa d'una allau humana al festival de música Love Parade de Duisburg l'any 2010, a través de l'experiència dels pares d'una de les víctimes: Clara Zapater, de Tarragona

29/12/2020 - 13.14 Actualitzat 12/01/2021 - 10.14

"El cas Loveparade"

El popular Festival Love Parade de música dance i electrònica va néixer a Berlín el 1989 com una celebració contracultural que amb els anys es va convertir en un negoci colossal que es disputaven diverses ciutats. L'edició del juliol del 2010 va tenir lloc en una vella estació de mercaderies de Duisburg, a la regió del Ruhr. Va reunir 250.000 persones d'arreu del món i va acabar en desastre. De sobte, es va produir un atac de pànic entre el públic que va desencadenar una allau humana mortal. Hi van morir 21 persones i en van resultar ferides 500. Entre les víctimes hi havia Clara Zapater, una jove estudiant tarragonina que acabava el seu semestre Erasmus a la Universitat de Münster.

El documental narra el que va succeir aquell fatídic dia i descriu el llarg procés judicial del cas, donant veu al jutge, advocats, fiscals, testimonis, acusats, tècnics i periodistes. L'anàlisi rigorosa de com i per què es va produir la tragèdia s'entrellaça amb la història personal dels pares de la Clara, el Paco i la Núria, que s'instal·len a Düsseldorf per seguir el judici.

 

Festivals
In-Edit, Festival Internacional de Cine Documental Musical, 2020

 

Dominik Wessely, director 
Graduat a la Ludwigsburg Filmacademy. Ha dirigit una ampli ventall de pel·lícules documentals des de 1996 que s'han projectat en nombrosos festivals de cinema. El llargmetratge documental "Reverse Angle – The rebellion of the filmmakers" (2008), per exemple, es va projectar al Festival Internacional de Cinema de Berlín i al Museu d'Art Modern de la ciutat.