Lluís Llach m'ha convidat dos dies per compartir la seva aventura africana, ara que amb 66 anys està retirat de la música i una mica enretirat del món. A l'edat de jubilar-se, ell ha decidit tornar a començar a Palmarin, un poblet del sud del Senegal. Hi va arribar amb una maleta com la meva. Era per quedar-s'hi 15 dies i d'això ja n'han passat 5 anys. Pel camí, s'hi ha fet una casa i ha creat una fundació que porta el seu nom. Ajuda els més petits a les escoles i construeix barques de pesca perquè els més grans es puguin guanyar la vida i no hagin d'emigrar.
Aquest cap de setmana sóc el convidat d'un dels cantants més divertits i estimats a Mallorca i a Catalunya. Un home que ha tingut una vida molt intensa. Tomeu Penya m'ha convidat a passar dos dies a Mallorca. Junts compartirem molt sentit de l'humor i també un dels seus concerts en directe. Després de 50 anys dalt dels escenaris i una trentena de discos de rock i country, en Tomeu ara viu a Vilafranca de Bonany, el seu poble, amb 3 gossos, 4 agapornis i 20 periquitos. I aquest cap de setmana, també amb el Convidat.
A Manresa, al convent de Santa Clara, a l'Albert Om li espera la monja sor Lucía Caram. Argentina, mediàtica, activista, molt culer i sense pèls a la llengua. Passaré dos dies amb una dona que ha decidit sortir del claustre i plantar cara a la crisi. Sor Lucía és monja contemplativa i de clausura, tot i que per la feina que fa, ningú ho diria. És la responsable d'una de les plataformes d'ajuda social més importants del país. Entre molts projectes, atén els més desafavorits i ha creat un banc d'aliments que dóna menjar a quasi 5.000 persones.
Tarragona. Aquesta vegada Albert Om és el convidat de Josep-Lluís Carod-Rovira. El 2014 és un any que va associat al seu nom. Ara que les seves idees són més centrals que mai, ell ja fa quatre anys que va baixar del cotxe oficial. La visita es produeix ara que està "enretirat" de la política ¿com diu ell-, i just quan es compleixen 10 anys de la seva reunió amb ETA. Un dels capítols més controvertits de la seva carrera. Una trobada que marca una vida.
La història de Francesc Granja és diferent de la d'altres persones que van amb cadira de rodes. 20 anys després de l'accident, ha fet el que no havia fet ningú: explicar en un llibre la seva vida sexual. Albert Om passa dos dies amb un home que parla sense embuts d'un tema tabú: el sexe i els discapacitats.
Admirat per uns i ignorat per altres. Hi ha els que el consideren un geni del cinema i els que el veuen només com un personatge excèntric. "El convidat" intentarà descobrir qui és i com viu el director de cinema català més internacional i singular: Albert Serra. L'amfitrió d'aquest diumenge s'endurà Albert Om a passar un cap de setmana a la seva terra, a Banyoles.
Albert Om és el convidat d'Ona Carbonell: 24 anys, líder de l'equip i medallista als Jocs Olímpics de Londres. Les nedadores de sincronitzada han de somriure mentre competeixen. Hi estan acostumades. Potser per això l'Ona també somriu sempre fora de l'aigua. Aquesta és la història d'una noia que lluita per ser la número 1 del món.
Albert Om és el convidat de Leopoldo Pomés. Fotògraf i publicista, és el creador de les bombolles més famoses de la tele, les de Freixenet, i ha firmat fotos que van marcar una època. Junts passaran un cap de setmana a la casa estudi per on van desfilar les millors models del país.
Albert Om viatja a Nova York, al centre d'investigació en càncer més important del món. Allà hi ha els millors dels millors. I al capdavant, un català que ha passat mitja vida als Estats Units. Durant dos dies Om serà "El convidat" del doctor Joan Massagué, el director científic del centre de recerca Sloan Kettering.
L'última vegada que vaig de convidat a casa d'algú, he triat algú que no té casa. Algú que ha viscut al carrer. Passaré dos dies amb Jaume Marsé, a la residència que ara és la seva llar. Jaume Marsé va estudiar i va treballar de periodista, a la dècada dels 70. Però la vida, que sempre penja d'un fil, el va portar a viure al carrer durant un any. Ara en té 63 i una petita habitació a la residència de l'entitat Arrels, al Paral·lel de Barcelona.