Anar a la navegació principalAnar al contingut

Catalunya nit

El deute que Millet deixa al Palau: com afectarà la seva mort?

Per ara s'han recuperat uns 13 dels més de 23 milions d'euros espoliats per l'expresident de la institució

Carme Cleries

16/03/2023 - 21.23 Actualitzat 17/03/2023 - 20.33

El deute que Millet deixa al Palau: com afectarà la seva mort?
Millet i Montull van entrar a la presó el 2020 (Europa Press)

Fèlix Millet, condemnat per l'espoli del Palau de la Música, ha mort deixant un deute d'uns 17 milions d'euros.

Així ho apunta l'advocada del Palau, Laura Parés, que explica a Catalunya Ràdio que --fins ara-- només s'han recuperat sis dels més de 23 milions d'euros espoliats per l'expresident de la institució.

Amb tot, Parés també assegura que confia que la mort de Millet no suposi problemes per executar els seus béns pendents perquè estan embargats:   

"Preveiem una incidència molt relativa en l'executòria, ja que tot el patrimoni del senyor Millet, o almenys aquell que està localitzat, ha estat objecte d'embargament. És a dir, aquests embargaments estan anotats (en el Registre de la Propietat, en el cas dels béns immobles), cosa que fa que aquests béns siguin executables." 

Parés admet, però, que difícilment es rescabalarà tot el deute.

"La seva mort farà que mai es desvelin noms"

Millet ha mort aquest dijous als 87 anys. Va presidir el Palau de la Música del 1990 al 2009, quan es va produir una de les imatges que més impacte han causat en la societat catalana: l'entrada dels Mossos d'Esquadra a la institució. L'escorcoll, que va durar 10 hores, el va ordenar un jutjat de Barcelona arran d'una querella de la Fiscalia Anticorrupció.

La investigació judicial va durar vuit anys i en fa sis va començar el judici per l'espoli del Palau de la Música. El cas també va esquitxar el número 2 de Millet, Jordi Montull (que --com ell-- destinava els diners als seus luxes, com ara cases i viatges) i Convergència Democràtica.

Durant el judici, Millet va admetre que havia fet d'intermediari en les comissions il·legals al partit a canvi d'adjudicació d'obra pública, permetent que el Palau fos la tapadora d'aquests pagaments. 

El judici a Millet va començar fa sis anys

Segons el periodista Jordi Panyella, autor del llibre "Fèlix Millet, el gran impostor", l'empresari s'emporta a la tomba el nom d'altres dels implicats en el cas Palau que encara avui no han estat reconeguts: 

"Alguns dels seus còmplices o de la gent que va participar en l'espoli del Palau, també polítics, han estat condemnats. De molts altres, el seu nom no ha estat revelat. La seva mort potser farà que mai ho siguin."

L'estada a la presó

Fèlix Millet va ser condemnat a nou anys i vuit mesos de presó. Hi va entrar el 2020, després que el Tribunal Suprem ratifiqués la sentència.

A causa del seu delicat estat de salut, la major part del temps el va passar al mòdul d'infermeria, combinant-ho amb estades a l'hospital penitenciari de Terrassa.

Ha mort en una residència privada, en règim de tercer grau penitenciari.

Millet, en una cadira de rodes en l'època del judici