El setembre és un dels mesos més productius en matèria de ficció televisiva. Cristina Bordas fa una selecció dels retorns i estrenes més esperats. "Narcos", "Transparent", "Black Mirror", "Westworld", "Better things"... propostes per a tots els gustos. Un cop ben apuntades, Toni Garcia Ramon protagonitza el cameo del dia amb la seva entrevista de luxe. Ens abandona per... Clint Eastwood en persona!
Les creen, escriuen, protagonitzen i fins i tot dirigeixen. Louis CK i Lena Dunham són les ànimes de les comèdies que ens proposa la Cristina Bordas en aquesta ocasió. S'ha deixat "Broad City" al tinter, però també és un bon exemple de sèrie d'autor.
La sèrie de l'estiu inspira una secció que ens tornarà a la infància davant la petita pantalla. Ens posem nostàlgics per reviure els anys 80 de la mà de Cristina Bordas. Preparats pel drama de terror "Stranger Things"?
La consellera de la Presidència i vicepresidenta del Partit Demòcrata, Neus Munté, ha afirmat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que "el full de ruta és plenament vigent però no és intocable". Segons Munté, "ara tenim l'ocasió de cara a la qüestió de confiança de situar aquest full de ruta i el seu necessari reforçament com a element objectiu per tirar endavant la legislatura". La vicepresidenta considera que és el "moment idoni per situar la proposta del RUI, i si n'hi ha d'altres també seran benvingudes, i analitzar-les conjuntament amb les forces polítiques i socials que defensem la independència". Pel que fa a les relacions amb el govern espanyol, Munté ha dit que "de desglaç, res de res" i que el PDC "no té ni tindrà cap acord amb el PP".
Comença la Lliga de futbol i fem previsions per la temporada amb Ricard Torquemada, analista de futbol a la "TdP" i Àlex Gutiérrez, cap de secció de "Mèdia" al diari "Ara". A més a més, tenim l'última "Sopa d'estrelles" amb Josep Manel Carrasco que avui ens explica què és Gaia, un satèl·lit que es va enviar a l'espai el desembre del 2013 i que des d'aleshores s'encarrega de fer un mapa de les estrelles de la Via Làctia.
Parlem de la pressió turística i com gestionar-la amb Domènech Biosca, President d'Educatur i de l'Associació d'Experts en Empreses Turístiques (Medalla al Mèrit del Coneixement Turístic 2011) i José Maria Perceval, Historiador i professor de periodisme a la UAB. Amb la Cristina Junyent, a l'última secció de "De Lucy a Eva" descobrim les conseqüències que va comportar l'expansió dels ciutadans europeus cap a noves terres i quins problemes de salut pública van provocar aquests moviments.
La quarta entrega de la saga Millennium: "El que no et mata et fa més fort" arribarà el 27 d'agost a les llibreries. Una estrena mundial envoltada de secretisme -ordinadors sense connexió a internet, manuscrits que s'entreguen en mà, caixes fortes...- i que es fa simultàniament a 42 països. En parlem amb Xavi Ayén, periodista de La Vanguardia que ha entrevistat l'autor a Stockholm, i Xavier Pol, lector participant en la Nit Millenium. A més, fem Teràpia Literària amb l'escriptora Bel Olid.
Després que el Barça ha perdut la Supercopa, toca fer balanç i encarar la temporada. Fem tertúlia esportiva amb Ricard Torquemada i amb el cap d'esports del diari "Ara", Toni Padilla. En l'últim "Animals i companyia" amb l'etòleg Jaume Fatjó, descobrim com s'analitza la intel·ligència dels animals i quin és el que neda més ràpid del món.
En aquesta hora coneixem el periple vital d'Ousman Umar, un jove ghanès, tècnic i muntador de bicicletes que ha fundat Nasco ICT, un ONGD que té com a objectiu crear una xarxa d'aules d'informàtica a escoles rurals de Ghana. També parlem amb Eduard Sagarra, advocat i president l'Associació de les Nacions Unides a l'Estat espanyol. A més, en Xavier Moret ens dibuixa un recorregut per Oceania per descobrir els espectaculars paisatges naturals que apareixen a la trilogia de "El senyor dels anells".
A "El matí de Catalunya Ràdio", parlem de l'epidèmia de l'Ebola amb Luis Encinas, infermer de Metges Sense Fronteres, Mikel Martínez, especialista en microbiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, i Samuel Aranda, fotoperiodista. L'epidèmia de l'Ebola ha afectat més de 27.800 persones, n'han mort més d'onze mil i encara hi ha 2.000 persones en observació, pendents de confirmar si tenen la malaltia. La setmana passada només se'n van declarar dos casos, un a Guinea Conakry i un altre a Sierra Leone, però l'OMS tem que n'hi pugui haver de nous pel contacte que han tingut amb altra gent les persones infectades abans de saber que ho estaven. També parlarem sobre la vacuna contra l'Ebola, que ha donat bons resultats en els estudis i proves que s'estan fent.
"El que no valdrà serà fer trampa. Ni els uns ni els altres haurien de canviar la lectura de les eleccions en funció del resultat que aconsegueixin. Els que s'esforcen a definir les eleccions com a plebiscitàries no haurien de fer lectures dels resultats en termes ideològics. Els que defensen que el 27-S es tria entre continuïtat o trencament de les polítiques actuals no haurien de comptar vots el dia després en clau de 'sí-no'."